Потребителите на WhatsApp могат да се възползват от предимствата на eдна от най-добрите технологии за криптиране, която гарантира сигурността на личните им данни. Приложението се отличава с широк набор от функции за чат, видео разговори, запис на аудио съобщения и общуване в групи с други потребители.

За максимално улеснение можем да избираме от разнообразна колекция от емоджита, стикери, GIF-ове и други ефекти, с които да се забавляваме пълноценно в WhatsApp. От началото на пандемията станахме свидетели на редица новости и подобрения в мобилното приложение.

 

 

Така например смартфоните Samsung Galaxy първи получиха функция за споделяне на чатовете в WhatsApp между Android и iPhone още през септември. Интеграцията за останалите устройства от Android екосистемата изисква малко повече време, но добрата новина е, че Cross-Platform инструмента вече е достъпен за повече смартфони.

 

 

Google потвърдиха, че са работили в тясно сътрудничество с WhatsApp, за да предложат функцията за максимален брой устройства. Досега нямаше начин как да споделите историята от чатове в приложението между двете най-популярни платформи за смартфони. Това е сериозно ограничение особено за хората, които планират да преминат към алтернативната екосистема.

Необходимо е да имате "USB-C to Lightning" кабел, за да свържете своите устройства. След това ще видите QR код, който да сканирате от iPhone и респективно да прехвърлите всичките си разговори и мултимедийни файлове от WhatsApp на другото устройство. Функцията е достъпна за сматфоните на Samsung и моделите от Pixel серията, както и за новите устройства с Android 12.

 

Още от Digital: 5 нови полезни трика за приложението WhatsApp (Видео)