Отметките са от решаващо значение за проследяване на любимия ви уебсайт, без значение какъв браузър използвате. Всеки интернет браузър обаче се различава леко. Така например, Firefox съхранява отметките в секцията Library, обръщат внимание от Business Insider.

За да добавите отметка в Firefox, кликнете върху иконата на звезда в горната част на екрана. Кликването върху тази икона също ще ви позволи да редактирате името и местоположението на отметката или да я изтриете.

Редактирането и изтриването може да се извърши и в таба „Bookmarks“, който можете да намерите, като отидете в секцията „Library“. Там можете да намерите наскоро добавени отметки и папки. Ето какво трябва да знаете:

 

Къде ще намерите отметките си в Firefox

1. Кликнете върху трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл, след което изберете „Bookmarks“.

 

2. Кликнете върху „Library“.

 

 

3. Тук можете да видите наскоро добавени отметки. Кликнете върху „Show all bookmarks", за да отворите цялото меню.

 

Можете също така да задържите клавишите „Shift + Command + B“ на вашия Mac или „CTRL + Shift + B“ на вашия Windows компютър.

 

Как да редактирате или изтриете отметка в Firefox

1. Използвайте стъпките по-горе, за да отворите цялото „Bookmarks“ меню.

 

2. Това ще отвори изскачащо меню с подробности за вашата библиотека. Изберете отметка от папка в „Bookmarks Menu“ или „Other Bookmarks“ отляво. След като сте избрали, можете да промените името и да добавите маркери в интервалите в долната част. Можете също да кликнете и плъзнете, за да пренаредите отметките в списъците си.

 

 

3. За да изтриете отметка, кликнете с десния бутон върху нея и изберете "Delete" от списъка.

 

 

Как да добавите отметка в Firefox

1. Отворете уебсайта или уеб страницата, за която искате да създадете отметка.

 

2. Кликнете върху иконата със звезда в горната част на страницата. Можете също така да задържите „Command + D“ на вашия Mac или „CTRL + D“ на вашия Windows компютър.

 

 

3. Кликнете върху „Done“.

Добавянето на отметка ще промени звездата от бяла в синя. Това също незабавно ще отвори изскачащ прозорец, за да се правят бързи промени в името на отметката, папката или маркерите. Също така, имате възможност да премахнете отметката по всяко време, като кликнете отново върху звездата.

 

Вижте 8 лесни начина да синхронизирате информацията си в Мozilla Firefox и Google Chrome