Какви са вашите технологични навици? Мислите ли за сигурността на вашата лична информация, която споделяте в интернет и за опасностите, които ви дебнат в мрежата? Винаги е по-добре да бъдем превантивно отговорни и внимателни, отколкото по-късно да съжаляваме.

Разбира се, предпазването  на нашата информация онлайн изисква от нас усилие и време. Ако искате да спите спокойно обаче е добре да предприемете някои мерки. Информацията е на анализаторите от CNet и ще ви помогне да избегнете негативните последствия за себе си от атаките на кибер престъпниците.

 

Полезно: Как да защитим WiFi мрежата си от хакери

 

1. Защитете паролите си

Разбира се, вие никога няма да споделите паролата си с хора, на които не вярвате, но за съжаление, това не е нужно защото вие навярно улеснявате злонамерените лица по друг начин. Специалистите по сигурността не спират да напомнят, че трябва да се използват силни пароли, но потребителите са склонни да си мислят, че хакерските атаки са нещо, което никога няма да им се случи. 

2. Защитете електронна си поща

Вярвате или не, но дори в ерата на Twitter, Facebook, Snapchat и текстовите съобщения, хората все още използват имейлите за да общуват помежду си. И като следствие, имейлите все още са цел на хакерите. 

3. Онлайн пазаруване

Ако използвате вашата кредитна карта, за да пазарувате онлайн, има голям риск от това вашата информация да бъде открадната и използвана за закупуването на нещо против волята ви. 

 

 

4.  Двуфакторна автентикация

Сигурността на личните ни данни в интернет трябва да е един от основните ни приоритети. Ето защо трябва да се стараем да защитим по най-добрия начин личната си информация преди да е станало твърде късно. Запомнете, че никога не трябва да жертвате сигурността в името на удобството си. 

5. Внимателно ползване на социалните медии

Когато става въпрос за социалните медии, вероятно има един милион неща, които всички ние трябва да променим и подобрим.