До скоро, всеки запален фотограф вярваше, че само професионалните камери могат да правят качествени снимки по време на ваканцията. Сега мненията по този въпрос са коренно различни. Оказва се, че най-добрата камера е тази, която имаш в момента и все повече известни галерии правят изложби с кадри, заснети със смартфон. За това най-добре е да използваме устройства, които са доказали своите качества. Huawei P10 lite, който в момента се продава заедно със селфи стик - трипод, като част от лятната кампания на Huawei „Стартирай лятото“, е идеалният пример за такова устройство.

 

Вижте видео ревю на Селфи стик Huawei AF14 – Безплатно в комплект с Huawei P10 Lite

Вижте видео ревю на Huawei P10 Lite - Дизайн, Дисплей и Цена

 

Huawei дава 5 бързи съвета за това как да използваме този летен аксесоар по време на лятната ни почивка:

 

Групови снимки

Груповите снимки може да са много забавни. Поставете смартфона на статива и помолете приятелите си да застанат в интересни пози. Например, всички могат да скочат заедно, да направят скок тип „звезда” или просто да се усмихнат. Затворът може да бъде освободен с таймер или с гласова команда -  добре познатото ни „Зеле!” също върши работа. Има и трета опция – смартфонът ще направи снимка от само себе си, ако засече, че сте се усмихнали. Когато пътувате сами, поканете местни или други интересни хора, с които сте се запознали по пътя, да си направят групова снимка с вас. Те със сигурност не биха отказали, а снимките ви ще наберат популярност в социалните мрежи.

 

Вечерни снимки

Когато стане вечер, повечето хора прибират своите камери, защото е твърде тъмно за осъществяването на добри снимки. Оказва се обаче, че е напълно възможно е да се правят невероятни снимки дори и вечер, просто поставите смартфона на стика-трипод и забавите скоростта на затвора в режим Pro Photo. Като експериментирате с различно времетраене на експонирането, определено ще получите някои много интересни ефекти – от красиво осветения град до романтичните залези. Huawei P10 lite също позволява да променим настройките на ISO –то, което прави вечерните снимки чудесни, дори и за по-напредналите фотографи, които снимат с телефон.

 

Рисуване със светлина

Рисуването със светлина е една от най-впечатляващите функции на Huawei P10 lite. За да я използвате, пак трябва да сложите телефона на трипода. Опцията „Рисуване със светлина” идва с четири невероятни ефекта. Първият е снимки на фарове на колите вечер, а после е правенето на графити със светлинен източник. Другите ефекти са свързани с правенето на артистични снимки на реки или водопади и заснемането на падащите звезди, които оставят следи след себе си. Всеки един от тези ефекти се постига чрез удължаване на  времето за експониране. Снимките ще бъдат толкова красиви, че повечето ви приятели ще започнат да се съмняват дали не сте ги свалили някъде от интернет. Въобще не биха предположили, че сте ги заснели със смартфона си по време на лятната почивка.

 

Снимки на закрито

Има един лесен начин да правим хубави снимки на закрито в средновековни катедрали, църкви, красиви гари. Когато сте вътре в сградата, намерете място, където удобно да разположите своя трипод. След като прикрепите P10 lite към него, активирайте режима Pro Photo и започнете да променяте времето за експониране. Няма да ви отнеме много време, за да разберете простото правило, че когато времето е удължено, дори и най-тъмния интериор може да изглежда осветен на снимката. Може да увеличите или намалите скоростта на заснемане и по-късно да подберете най-красивия или зашеметяващ кадър.

 

Магични time-lapse филми

Един кратък и интересен филм може да представлява добър спомен от запомнящо се пътуване. Едното предложение е да използвате технологията time-lapse. Това е един много впечатляващ начин да заснемем събития, които са по-дълги, като например залези или облаци, които се реят из небето. Time-lapse видеата са също така добър начин да заснемем тълпата, която отива към някой концерт или просто се разхожда из града. Заснемането им е изключително лесно – просто трябва да нагласите трипода и да изберете подходящата опция от менюто на камерата на P10 lite.

 

Почивките са една добра възможност да усъвършенстваме фотографските си умения. Комплектът със статив на Huawei P10 lite е чудесна добавка към нашата почивка, дори и за по-напредналите потребители. Красивите снимки със статива, режимът за рисуване със светлина и режимът Photo Pro ще ви позволят да изследвате различните аспекти на фотографията в продължение на часове. Сега е най-подходящият момент да се сдобием с този комплект (смартфон и селфи стик с трипод) в рамките на лятната кампания на Huawei, която продължава до 20 август.