Ако използвате Android можем да предположим, че поне веднъж сте изпадали в ситуацията, когато софтуерния ъпдейт на устройството ви се бави. Независимо, че вече сте прочели, че актуализацията е налична, но след като проверите в менюто нищо не се случва. Системата за бавни ъпдейти продължава да е един от най-големите проблеми на смартфоните с Android.

 

Има различни начини как да се опитате да се справите със ситуацията, като от MakeUseOf препоръчват най-добрия за устройствата на Huawei. Собствениците на смартфони на Huawei, включително и на бранда Honor могат да получават фърмуер ъпдейти като инсталират приложение на смартфона, което значително улеснява целия процес. Програмата се казва Firmware Finder.

 

1. Първата стъпка е да откриете и инсталирате Firmware Finder от Google Play.

 

2. След като изтеглите софтуер ще бъдете да дадете определени разрешения за достъп до информация на смартфона ви.

 

3. Финализирането на този процес ще стартира допълнителен прозорец, който автоматично ще идентифицира вашия модел и неговия Build Number. 

 

4. Ако по някаква причина това не стане можете да откриете Build Number в "Settings>About Phone" и сами да го въведете.

 

 

5. Въвеждането на конкретния модел на устройството ще отвори допълнителен списък с всички актуални фърмуер ъпдейти на Huawei в хронологичен ред.

 

6. Имайте предвид, че последните четири цифри индикират кои са най-новите актуализации, като за максимално улеснение са подредени и по дата.

 

7. След като изберете съответния фърмуер ще можете да изтеглите всички необходими файлове под формата на обикновен софтуерен ъпдейт. 

 

8. Проверете в Check Firmware Access и IMEI, за да сте сигурни, че фърмуера е оптимизират за вашия смартфон и сегашния софтуер, с който работи.

 

 

 

Вижте как да сме сигурни, че използваме ъпдейтнат и защитен Android смартфон