Първоначалната идея на Revolut е да се утвърди като алтернативно на конвенционалните методи за банкиране. Само за няколко години, обаче платформата демонстрира впечатляващо израстване и днес предлага много повече възможности за управляват финансите си. 

 

Полезно: Как да получаваме плащания онлайн с PayPal

 

Клиентите на Revolut могат да използват приложението като мобилен портфейл, но също така да получат физическа карта с логото на този бранд. Най-голямото предимство на услугата е, че премахва всички такси нужни за активиране или закриване на сметка, което важи и за месечната поддръжка. 

Revolut e подходящо решение за правене на преводи в над 150 различни валути, което също е доста подходящо. Услугата предлага възможност да използвате два вида карти. Ако планирате да използвате Revolut само за плащания и покупки в интернет ще ви трябва единствено виртуална карта. 

В този случай сметката ви ще бъде свързана към нея, но няма да получите самата пластика и респективно няма как да я загубите. 

Все пак, ако желаете да имате физически носител ще имате много повече възможности от стандартните опции за плащане онлайн, включително и пазарувате във всяка търговска верига с POS терминал, както и да теглите средства от банкомати по цял свят. 

Виртуалната карта е безплатна, а всяка следваща физическа ще струва €6, като е предвиден специален Vault в приложението.

 

 

Интересен елемент е системата за превалутиране, както и опцията за търгуване с акции без комисионна. Предвидени са два платени абонаментни плана, които предлагат още повече възможности за пазаруване и онлайн банкиране.

Ако изберетe Premium сметка ще трябва да отделите по €7.99 месечно в продължение на поне година. Предимствата на този план са, че можете да теглите суми до €400 без допълнителни такси и да обменяте валути по техния междубанков курс. Няма лимит в сумите.

Този план предлага още възможност за обменяне на пет криптовалути и здравна застраховка при пътуване. Най-скъпият план на Revolut се казва Metal и струва €13.99 месечно и с него може да изтегляте от банкомати суми до €600 месечно без да плащате такси.

Търговията с акции без комисионна е възможно при реализирането на до 100 сделки на всеки 30 дни. Безплатната консиерж услуга в страната и чужбина, както и и кешбек до 0.15 за плащания в Европа и 1% за държавите извън Европа са другите специални предложения на този план. 

Всеки потребители има още възможности да архивира и ограничава плащания в интернет, да задава лимити и дори да деактивира картата за определен период от време.

 

Oще от Digital: 4 полезни услуги за разплащания, които ще ви спестят време и пари