Банковите преводи са удобен начин да изпращаме и управляваме финансите си, но обикновено са свързани с допълнителни такси. Съществуват различни платформи за трансфери на пари в интернет, но доста от тях са платени или конвертират сумите в занижени курсове. PayPal има репутацията на най-популярната и най-сигурна дигиталната система за извършване на плащания.

Може и да не ви се е налагало, но услугата е подходящ начин да изпратите пари, като целия процес изисква само няколко моменти. За максимално улеснение на потребителите PayPal може да се използва с почти всички видове кредитни карти, сред които MasterCard и Visa.

Най-известната платформа за разплащaния в интернет е собственост на eBay и повече от десетилетие оперира и на българския пазар. Създателите на PayPal са се постарали да спестят ценно време на потребителите и позволяват на всеки човек, който разполагат с активен имейл адрес да прати лесно пари на друг човек, независимо от неговата локация. 

Всъщност единственото, което ви трябва да използвате тази функционалност е да знaете електронната поща и името на получателя превода. Допълнителен прозорец ще ви позволи да въведете сумата, включително и с актуалния курс на PayPayl.

Необходимо е да добавите и основание за плащането.

 

 

Ако искате да пратите пари трябва да следвате следните стъпки:

 

1. Oтворете PayPal в предпочитания браузър и регистрирайте акаунт. 

2. След като въведете информация за банкова или кредитна карта ще бъдете върнати към началната страница на услугата. 

3. Изберете опцията "Send & Request" в лентата за навигация в горната част. Така можете да пратите или да поискате пари от даден човек. 

4. Въведете името, имейл адреса и актуалния номер на въпросния потребител.

5. Oстава да посочите сумата, която желаете да пратите. 

 

 

6. Цялата информация за трансфера ще бъде показана на екрана за последно одобрение. 

7. След като се съгласите ще получите имейл от "service@Pay.Pal.com" с всички детайли. 

8. Запазете съобщението във входящата поща при потенциални проблеми. 

 

Имайте предвид, че е необходимо и човека с който изпращате и получавате пари да има регистриран акаунт в PayPal.

В крайна сметка това не е толкова голям проблем, тъй като активирането на профил става много бързо. Ако получавате превод или сумата ще бъде преведена автоматично към вашия баланс, или ще видите прозорец, от който да приемете плащането.

От секцията "Withdraw" също така може да прехвърлите сума от PayPal към банковата ви сметка, когато това е необходимо.

 

Oще от Digital: Как да премахнете дебитната или кредитната си карта от услугата PayPal