За меломаните няма по-разочароващо нещо от това да пропуснат концерт на любимата си банда или изпълнител. Това няма да се случи ако се абонирате за някоя от тези услуги, които ни препоръчват от makeuseof. Те ще ви информират кога любимите ви групи или изпълнители ще свирят във или близо до вашия град предварително, за да имате време да си купите билети.

Bandsintown

На Bandsintown са се доверили над 15 милиона потребители. Можете да ползвате приложението и чрез вашия акаунт в Facebook, Last.fm, Spotify и Deezer. Bandsintown показва къде най-близо до вас ще се състои концерт, известява ви за това кои групи са избрали да слушат приятелите ви и ви дава възможност да поканите свои близки на шоуто. Приложението сканира вашите музикални библиотеки, за да научи на кои групи сте фен и ви уведомява за техните изяви и концерти. Алгоритъмът на приложението предполага кои други музикални групи и изпълнители може да ви харесат и така ви помага да откривате нови банди и диджеи. Може да синхронизирате концертите с календара си.

Spotify

В Spotify ще откриете таб озаглавен Concerts. Всички изброени тук концерти са базирани на местоположението ви и музиката, която най-често слушате. Точността на тези препоръки е изключително впечатляваща. Можете ако желаете да промените местоположението си, за да разберете какви концерти ще има в някой друг град. Вие обаче не можете да добавяте или премахвате музиканти, и не можете да синхронизирате концертите с календара си.

SongKick

SongKick ви позволява да импортирате любимите си изпълнители от услуги като Google Play Music, Spotify, Last.fm и Facebook или от вашата музикална библиотека. След това можете да "следите" всички изпълнители, които харесвате, и да видите списък на предстоящите им концерти на сайта, и в приложението. След това можете да сравните цените на билетите.

Facebook

Отидете на Facebook страницата на групата или изпълнителя, който харесвате и кликнете върху таба Events. Повечето музиканти, но не всички, тук включват всичките си изяви. За да бъдете предупредени за тези събития, кликнете върху бутона в дясно „Subscribe“.

JamBase

С вашия JamBase акаунт можете да видите пълния списък на предстоящите концерти във вашия район. Когато маркирате концертите които ви интересуват, можете да споделите календара си с приятели.

Eventful

Когато се регистрирате в Eventful, можете да изберете да следите всички музиканти и групи, които сте искали да видите на живо. След това услугата ще ви предупреди, когато те посетят вашия град. 

 

Вижте как да слушаме музика от YouTube при заключен дисплей на смартфона