За съжаление, силата на сигнала на смартфона не е константна величина. Вашата локална мрежа, телефонът ви, операторът ви и различни видове смущения около вас определят силата на сигнала на телефона ви.

 

Какво правите, ако изобщо не можете да получите сигнал или когато сигналът ви е неудовлетворителен? От Digital Trends имат няколко предложения за това как да подобрите сигнала на вашия смартфон.

Променете местоположението си

 

Нормално е в дома ви или в офиса ви да има мъртви точки. Те могат да бъдат причинени от смущения или строителни материали, блокиращи сигнала. Най-простото решение е да се преместите някъде другаде. Отидете до прозореца или излезте на терасата, намерете място, където сигналът е добър.

Махнете калъфа на телефона

Калъфът ви за телефона може да пречи на силата на вашия сигнал, особено ако в него има метал. Махнете го, за да видите дали това помага.

Използвайте Wi-Fi

Най-вероятно у дома си или в офиса има Wi-Fi мрежа, така че защо да не я използвате за осъществяване на обаждания? На Apple iPhone, отидете до Settings –> Phone –> Wi-Fi Calling и се уверете, че опцията е включена.

 

На Android тази опция може да се намира на различно място на различните модели телефони, така че използвайте функцията за търсене в горната част и извършете търсене с Wi-Fi calling. Ще трябва също да се свържете с вашия оператор, за да разберете каква е неговата политика за обажданията по Wi-Fi. Ако мобилния оператор не предлага тази възможност, може да използвате подходящо приложение Много от най-добрите приложения за съобщения също ви позволяват да провеждате разговори през вашата Wi-Fi мрежа, въпреки че човекът, когото търсите, също ще трябва да има това приложение.

Проверете настройките си

 

На iPhone отидете до Settings –> Cellular. На Android, посетете Settings –> Network & internet, а ако устройството ви е Samsung отидете до Settings –> Connections –> Mobile networks. Ако не можете да видите проблема, може би си струва да рестартирате  настройките, за да видите дали това помага.

 

На iPhone, отидете до Settings –> General –> Reset –> Reset Network Settings, но имайте предвид, че това също ще нулира вашите Wi-Fi мрежи и пароли, така че ще трябва да ги настройвате отново. На Android нещата са различни според устройството което имате, на Pixel 4 отидете до Settings –> System –> Reset options –> Reset Wi-Fi, mobile, and Bluetooth, а на Samsung Galaxy S10 отидете до Settings –> General management –> Reset –> Reset network settings.

Сменете вашия оператор

Повечето оператори имат карта на покритие, която показва какви области покрива тяхната мрежа и какъв вид връзка можете да очаквате. Направете малко проучване, за да намерите най-доброто  покритие във вашия район и помислете за преминаване към оператора, който го предлага.

Проверете къде е най-близката до вас клетъчна радио кула

 

Има полезен уебсайт, наречен Cell Mapper, който може да ви е от полза. Уверете се, че изберете вашия оператор, за да намерите най-близката кула.

Вземете устройство за усилване на сигнала

Инвестирайте в усилвател на сигнала или ретранслатор на сигнала. Важно е да запомните, че тези устройства работят само ако вече има сигнал. Те също могат да причинят смущения. Добре е да прочетете потенциалните проблеми, свързани с безопасността и сигурността, ако обмисляте да си купите някое от тези устройства за вашия дом или офис.

 

Вижте как да подобрим Wi-Fi сигнала на смартфон с Android