Не сте доволни от издръжливостта на батерията на вашия iPhone? Това е проблем, с който се сблъскват всички собственици на смартфони. Въпреки по-високия капацитет на батериите и по-енергийно ефективните компоненти,  ние все още не можем да използваме пълноценно цял ден смартфона си без да не се наложи да презаредим батерията му.

 

Всяка актуализация на iOS обикновено предизвиква вихрушка от оплаквания за живота на батерията, и iOS 10 не е изключение. Първоначалните тестове на батерията са положителни, особено на по-стари устройства, но все още има няколко неща, които можете да направите, за да помогнете на вашия iPhone да издържи по-дълго с едно зареждане.

 

Благодарение на Make Use Of, научаваме как да подобрим живота на батерията на iOS 10 устройство.

Изключете уиджитите

Използването на уиджити означава повече процесорна мощ, допълнителни искания за данни и увеличаване консумацията на батерията. Ето защо бъдете предпазливи и не добавяйте твърде много уиджити.  Може да изключите тези уиджити, от които не се нуждаете, като превъртите списъка до дъното и докоснете „Edit“. Много от тях (като Apple’s News widget) се актуализират на заден план, някои разчитат на данни, съхранявани на вашия iPhone (като Calendar), други са просто преките пътища (като Shazam и Evernote). 

Изключете функцията ‘Raise to Wake‘

Ако имате iPhone 6s, SE или iPhone 7, тогава може би използвате функцията, наречена „Raise to Wake“. В резултат на нея, екранът се включва сам, когато се регистрират движения по него. Това обаче може да доведе до по-често събуждане на вашия екран, отколкото искате, така че можете да изключите функцията. За целта отидете до Settings > Display & Brightness и изключете „Raise to Wake“.

 

Една функция, която може да използвате е „Facedown Detection“. Тя беше въведена с  iOS 9. Тя обаче работи само с iPhone 5s, 6, 6s, SE, 7 и Plus моделите. Щом оставите своя iPhone с екрана надолу върху дадена повърхност, екранът няма да светва, когато получавате уведомление.

Ограничете нотификациите

Знае се, че нотификациите източват батерията на смартфона ни, но сега iOS 10 прави уведомленията още по-проблемни чрез въвеждане на данни в реално време. Отидете в Settings > Notifications и деактивирайте всичко, което не е важно за вас като използвате „Allow Notifications“ ключа.

Проверете за какво се използва вашата батерия

Отидете в Settings > Battery, за да видите кои приложения и услуги използват батерията на вашия iPhone. Ако установите, че има приложение на което се дължи проблема с бързото изтощаване на батерията, преинсталирайте го и вижте дали проблемът ще се реши. Проблемът може да се дължи на приложения, които работят във фонов режим, за да забраните това отидете в Settings > General > Background App Refresh.

Още съвети

iOS 10 потребителите могат да опитат още няколко неща:

- Low Power Mode – може да активирате режима от Settings > Battery менюто.

- Изберете по-рядко да се актуализира  Mail приложението – може да регулирате това от Settings > Mail > Accounts.

- Намалете GPS употребата – забранете на приложенията, от които не се нуждаете да използват GPS от Settings > Privacy > Location Services.

- Внимателно подбирайте тапетите – използвайте статични, за да пестите батерия в Settings > Wallpaper.

- Ръчно коригирайте яркостта на екрана. 

- Можете да изключите паралакс фоновете и визуалните ефекти чрез Settings > General > Accessibility > Reduce Motion.

- Актуализизрайте iOS – уверете се, че използвате най-новата версия на платформата в Settings > General > Software Update.

Помислете за ново начало

Ако сте опитали всичко и сте готови да предприемете по-драстична стъпка, опитайте да възстановите всички настройки под Settings > General > Reset използвайки „Reset All Settings“ опцията.

 

Вижте какви са новостите в iOS 10