Подобно на почти всички съвременни браузъри, Firefox поддържа функция за автоматично предлагане на резултати. Благодарение на нея, всеки път щом започнем да изписваме ключова дума или фраза в полето за търсене, се появяват предложения за страници, които вече сме посещавали, отметнали или просто отворили. Според Engadget, можем да подобрим работата на тази функция като в допълнение с нея използваме така наречените „модификатори”.

 

Модификаторите представляват символи, които изписваме след ключовите думи, като по този начин стесняваме критериите на функцията за автоматично предлагане на текст. Така, например, за да ни предлага Firefox само резултати свързани със страниците, които сме запазили в лентата с отметки, трябва след изписване на ключовата дума или фраза да оставим интервал и след това да изпишем символа *. Така можем да сме сигурни, че автоматично зареждащите се резултати под лентата с инструменти водят само и единствено към отметнатите ни страници.

 

Още от Digital: Три скрити функции в Mozilla Firefox, които може би не знаете

 

Звездичката е само един пример за модификатор. Ето и останалите: за резултати от историята на сърфирането изпишете интервал и ^, за уеб адреси – интервал и @, за отворени в момента подпрозорци – интервал и %, за имена на страници – интервал и #, за страници, които сме изписвали – интервал и ~ и за страници, които сме отбелязвали – интервал и +. Можем да комбинираме и няколко модификатора, за да стесним още повече полето за търсене, като не забравяме, разбира се, да оставяме между тях интервали.