Съвършени неща няма. Това важи дори и за мобилната платформа на Apple, iOS. Ако някои от промените, които донесе iOS 11 ви разочароват, тогава може би информацията на CNet ще ви накара да се почувствате по-добре.

Спрете автоматичното стартиране на видеа в App Store

Видеоклиповете с автоматично възпроизвеждане напоследък са навсякъде – Facebook, Twitter и почти всеки уеб сайт. С iOS 11 видеоклиповете, които се стартират автоматично се появиха и в преработения App Store. Ако не искате демонстрации на игри и други приложения да започнат автоматично да се възпроизвеждат, когато превъртате в App Store, може да ги забраните. Отворете „Settings“, отидете в iTunes & App Store, натиснете „Video Autoplay“ и изберете „Off“.

Прекратете заявките за класиране на приложения

Приложенията, които искат мнението и оценката ви, не са нови за iOS 11, но настройката за тяхната забрана е. Сега можете да сложите край на приложение, което ви прекъсва с молба да го оцените. За целта отидете в Settings > iTunes & App Store и изключете опцията In-App Ratings & Reviews.

Изключете Bluetooth и Wi-Fi

Бутоните в Control Center за Bluetooth и Wi-Fi, вече реално не изключват Bluetooth и Wi-Fi на вашето устройство, а само го изключват от устройства и мрежи, за да можете да продължите да използвате AirDrop AirPlay, Apple Pencil и Apple Watch. Може да промените това като отидете в Settings > Bluetooth > Off и Settings > Wi-Fi > Off.

Какво да правите с миниатюрите на вашите скрийншоти

Новият инструмент за скрийншоти на iOS 11 е страхотен. Но ако искате да направите скрийншот и бързо да запишете снимката в устройството си, без да я редактирате или да я анотирате, тогава можете да се разстроите от визуализацията на мини изображението, което се появява в долния ляв ъгъл на екрана. За да го премахнете от там, прокарайте пръст през него. Когато ви потрябва този скрийншот по-късно, ще го откриете при другите ви снимки.

Открийте скритата настройка за автоматична яркост

Контролът за автоматичната яркост вече не е на логическото си място в страницата „Display & Brightness“ в „Settings“. Сега е в страницата „Accessibility“ и може да го намерите на Settings > General > Accessibility > Display Accommodations.

Без Night Shift в Control Center

Има много нови бутони, които можете да добавите към преработения Control Center, но бутонът „Night Shift“ не е от тях. За да видите бутона „Night Shift“ в долната част на екрана, продължително натиснете плъзгача за яркост.

Променете клавиатурата на iPad

С iOS 11 клавиатурата на iPad получава двойно настроени клавиши, за да улесни достъпа до символи и номера. Ако обаче искате да се върнете към старата iPad клавиатура отидете на Settings > General > Keyboard и изключете опцията „Enable Key Flicks“.

 

Вижте как да актуализирате вашия iPhone до iOS 11