Понякога докато работите на Windows компютър, може да се случат странни неща. Една от причините може да е новата функция Audio Enhancements, която Microsoft добавиха към платформата си. Тя има за цел да подобри саунда на вашия компютър като оптимизира качеството на звука, само че за момента опитът показва, че нещата не се подобряват, а стават по-зле.

 

Ако функцията Audio Enhancements е активирана на Windows 10 компютъра ви и имате проблеми със звука, вижте дали проблемът ви няма да се реши като изключите функцията. От Tech Advisor ни съветват как да стане това.

Стъпка 1.

Отворете полето за търсене в лентата на задачите и изпишете „Sound”. След това кликнете върху опцията „Sound Control Panel“.

Стъпка 2.

В новия прозорец, който се отвори, отидете в таба „Playback“, кликнете с десния бутон върху устройството по подразбиране (вероятно етикетирано „Speakers“) и кликнете върху „Properties“. В следващия прозорец поставете отметка в квадратчето до „Disable all enhancements“.

Стъпка 3.

Ако имате няколко устройства за възпроизвеждане, с които имате подобни проблеми ще трябва да преминете през горните стъпки за всяко едно от тях.

 

Вижте 5 трика, които всеки собственик на компютър е добре да знае