Заради предприетите извънредни мерки за ограничаване разпространението на коронавирус по света - милиони хора са останали по домовете си. Голяма част от тях са свикнали да водят активен начин на живот и да спортуват поне няколко пъти седмично. Сега тези хора не могат да посещават любимите си фитнеси, зали за танци, йога, канго джъмпс, пилатес и други.

 

 

Решение, макар и частично има и то е да се спортува дистанционно с онлайн учители. Както съобщават Theverge, американската компания ClassPass връща онлайн спряната преди година своя функция ClassPass Live. Тя е направена така, че да улеснява провеждането на тренировъчни сесии онлайн в Facebook Live, Twitch, Instagram Live и YouTubе.

 

В платформата към момента са регистрирани над 500 различни класове за какви ли не активности - включително и популярните в Интернет Physique 57, YogaWorks и PureBarre. ClassPass заявяват, че заради извънредната ситуация, до 1 Юни няма да събира такса от класовете, които използват Live платформата.

 

 

Digital.bg съветва


Дори да не използвате ClassPass Live, можете и сами да поддържате форма в домашни условия. Не са ви нужни никакви фитнес уреди, а можете да използвате собственото си тегло и подръчни материали. Гиричките могат да са шишета с безалкохолно, пудовката - дамаджана с вода. Куфар или сак с дрехи, може да изпълнява функцията на щанга. Килимът вкъщи е чудесна алтернатива на килимчето за йога или на лежанката във фитнеса. Правете лицеви опори, коремни преди и клякания. Забравете за асансьора или качвайте стъпалата бързо или по-бавно, но през едно.  Всичко това ви е напълно достатъчно, за да поддържате добра форма в домашни условия, докато трае карантината от COVID-19 .