Вижте още нашето видео с 10 скрити функции и бързи команди в YouTube при гледане на компютър

 

Голяма част от производителите на смартфони, предоставят в окомплектовката заедно с устройствата и прозрачен силиконов кейс. Винаги отбелязваме това във видео ревютата си като много практично решение от тяхна страна, защото е много по-удобно още с разопаковането на кутията му, смартфонът ни да бъде защитен. 

Като цяло както ние, така и повечето от потребителите са привърженици на прозрачните кейсове, пред цветените и плътните. Те запазват дизайна и основната визия на устройствата, които почти винаги имат красив цветове, които не си заслужава да бъдат скрити.

Плътни кейсове бихме препоръчали на хората, които са изпуснали и повредили стъкления гръб на смартфона си и нямат намерение да го сменят. Да, в този случай плътният кейс е идеално решение.

Както по-евтините, така и по-скъпите прозрачни кейсове обаче имат един голям проблем и той е, че под влиянието на атмосферните условия, слънцето, потта и мазнината която имат човешките пръсти, след половин година експлоатация, те стават от прозрачни – матирани и жълти. По този начин със сигурност се загуби красотата и блясъка на смартфона, кой стои под калъфа.

Повечето хора просто си купуват нов, но защо да давате излишни пари, след като  можете да ги спестите. Цената на един прозрачен кейс е между 10 и 50 лева. Тук ще ви покажем как да реновирате кейса си за стотинки. 

 

В Интернет има много съвети как да обновите прозрачният си кейс, но повечето от тях не само не вършат работа, но и дори могат да повредят още повече кейса ви. Някои потребители съветват да се използва лакочистител за нокти, като препоръчват да се използва такъв, който не е на ацетонова основа, за да не се разяде материалът от който е направен кейса. Пробвахме този начин, но успех нямаше.

Други потребители съветват просто да почистим хубаво с парче напоен в спирт памук. Да по този начин ще се премахне всичката мръсотия, но жълтият състарен цвят на кейса ще остане.

 

 

Малко повече успех имаме когато използваме паста за зъби с избелващ ефект. Тук съветите са да се използва груба кухненска гъба, с която пастата да се втрива с кръгови движения, но практиката ни показва, че при този метод се появяват драскотини по кейса.

Най-сигурният и ефективен начин е този, който ще ви покажем в детайли тук. За целта ви е нужна кухненска паничка или друг достатъчно голям и дълбок съд, в който да поставите сваленият си кейс. Сега изсипете малко готварска сода за хляб под и върху кейса. Залейте с около 50мл Кока Кола и изчакайте няколко секунди, докато течността се разпени хубави. Използвайте стара четка за зъби, за да почистите старателно цялата повърхност на кейса, след което изплакнете хубаво с вода. Гарантираме ви, че ще останете очаровани от резултата.

 

 

А вие знаете ли някой друг ефективен метод за почистване на пожълтялият кейс на смартфон? Ако да, можете да го споделите с нас и с всички други зрители на Digital.bg във формата за дискусии тук долу.

Преди малко споменахме напуканите следствие на изпускане стъклени гърбове на смартфоните. Често замяната им с нови струва почти колкото самия смартфон. По тази причина много хора предпочитат да ходят със спукани панели или просто ги обличат в плътни кейсове. Има обаче едно решение, което почти напълно ще заличи пукнатините и отново ще направи смартфона ви приятен за гледане.

Разбира се, това е крайна мярка, която може да се използва за по-стар смартфон, който вече не е в гаранция. За нови, бихме ви препоръчали смяна на панела в оторизиран сервиз, за да се запази гаранцията на устройството.

 

 

Тук ще ви споделим като бонус и този трик, който ви пожелаваме искрено никога да не ви се налага да го прилагате в действие. В основата на успеха се крие гел лака, който дамите използват, за да разкрасяват ноктите си. Почистете хубаво повърхността, която ще третирате. Изберете лак с цвят, който е максимално близък до този на корпуса на смартфона. Нужно ви е съвсем малко количество, така че използвайте много тънка четка или дори връхче на клечка за зъби. Ако не сте уверени в прецизният контрол над ръката си, със сигурност позната маникюристка, която е свикнала да прави миниатюрни декорации, ще може да се справи отлично. 

Нанесете лака по продължение на пукнатините и при нужда загладете равномерно с шпатула. За максимално траен ефект, специалистите съветват да се използва качествена UV лампа за маникюр. Реално с това възстановяването може да приключи. Но ако сте максимално педантични, повърхността може да се изглади внимателно с много фина водна шкурка, след което матираният участък да се полира или лакира с прозрачен лак.