Едва ли някой ще се изненада, ако му кажете колко мръсни могат да бъдат слушалките му. В края на краищата ние ги поставете върху или в ушите си. Но дори и да осъзнавме този факт малцина са тези, които почистват слушалките си.

Хигиената не е единственият фактор, който трябва да вземете предвид. Всяка мръсотия по слушалките влияе на качеството на звука, ето защо се опитайте да превърнете почистването на слушалките си в редовен навик. И така, ето как може да почистим слушалките си.

 

Стъпка 1.

Ще имате нужда от топла вода и сапун (или почистващ препарат), мека кърпа, четка за зъби, клечки за уши и малка хавлиена кърпа.

 

 

Стъпка 2.

Ако вашите слушалки имат “шапчици” от силикон, трябва да ги свалите и да ги измиете с топла вода и препарата за миене. Използвайте клечка за уши, за да почистите добре всичко от силикона. След това ги подсушете много добре с кърпата. Запомнете, че не бива да ги поставяте освен ако не са напълно сухи!

 

 

Ступка 3.

Следва почистването на самите слушалки със суха четка за зъби. Целта е да се изстържат полепналите секрети по повърхността на слушалките. Докато правите това дръжте слушалките обърнати с дупчиците надолу, така че всички замърсявания да падат надолу без да има риск нещо да запуши самата слушалка. Сапунената вода не е препоръчителна за прилагане върху самите слушалки (единствено при силиконовите “шапчици”), защото може да проникне във вътрешността и да повреди устройството.

 

 

Стъпка 4.

Ако решите може да почистите повърхността на слушалките с алкохол. Той почиства бързо и дезинфекцира, а след това незабавно изсъхва и се изпарява.