Moбилните устройства предлагат различни начини, с които да бъдем продуктивни, когато сме в движение. Създаването на имейли и редакциите на файловете в Gmail и Google Docs се синхронизират с Google акаунта, което е доста полезно. Има разнообразие от приложения, които позволяват с гласа си да въвеждате текст в ситуациите, когато ръцете ви са заети.

 

 

Използването и управлението на PDF файлове също е важна част от пълното изживяване, което предлага Android. Aко сте опитвали да отваряте подобни документи на смартфоните е възможно да сте срещнали известни проблеми. В повечето случаи е необходимо да изтеглите външно приложение, за да работите с PDF файлове.

 

 

Популярните електронни четци като Kindle предлагат тази функционалност, което може да се каже и за Google Drive. Най-добрият начин да проверите дали можете да отворите PDF на смартфон с Android е да откриете файла и да опитате да го стартирате.

Ако отворите файловия мениджър на устройството като Files By Google също могат да ви покажат дали имате инсталирана програма за работа с PDF. След като го инсталирате на смартфона ще го виждате като автоматична опция за отваряне на PDF файлове.

 

 

Някои устройства с Android използват Google PDF Viewer, което също е удобна възможност да стартирате документи от този тип. Разбира се винаги можете да разгледате сами в Google Play и да откриете подходящо приложение, с което да създавате, редактирате и споделяте PDF файлове от Android смартфоните.

 

 

Още от Digital: 4 полезни Android приложения за четене на PDF файлове