Аpple стартираха разпространението на ъпдейтите към iOS 15. Така милиони собственици на iPhone вече имат достъп до разнообразието от функции в операционната система. Сред някои от най-интересните подобрения е поддръжката на FaceTime разговори с Android устройства, използването на шофьорска книжка в дигитален портфейл, подобрения в Apple Maps и др.

 

 

Новата платформа е разработена и с идеята да добави още едно ниво на сигурност за собствениците на iPhone. Компанията също така предлага и метод, с който да продължите да използвате iOS 14 и да не избързвате с актуализациите към iOS 15. Ако изберете тази настройка ще продължите да използвате същия софтуер, но ще получавате бъдещи актуализации за сигурност.

Във всеки момент, когато промените своето мнение може да преминете към iOS 15. Причините да използвате старите версии на софтуер могат да бъдат различно. Най-важното е, че Apple вече предоставят подобна възможност за хората, които смятат, че това е добро решение да използват своите смартфони. 

Добрата новина е, че превключването между двете операционни системи може да стане от Settings приложението. Трябва да отворите "General" меню и Software "Updates" секцията. Изберете "Automatic Updates" и ще видите две налични опции. Ако се съгласите да инсталирате наличните ъпдейти ще преминете към iOS 15.

Другата опция ще позволи да работите с iOS 14, както досега. Бъдещите ъпдейти за сигурност, които ще получавате могат да се видят във Software Update менюто. Това е една от най-големите промени в iОS през последните години. Досега Apple винаги подканваха своите потребителите на iPhone да актуализират към нова версия, за да има достъп до последните пачове за сигурност.

 

Още от Digital: iOS 15 ще може да открива iPhone, дори ако са върнати фабричните настройки или е изключен