Смартфоните имат впечатляващи камери, но независимо колко добри фотографи сте никога не сте предпазени от възможността да потрепери ръката ви при снимане. Обикновено това налага да направите няколко изображения, за да сте сигурни, че ще уловите каквото желаете и няма да размажете кадъра.

 

Дори и забравите този съвет можете да отстраните проблема след като сте направили снимката, като използвате Adobe Photoshop. Най-доброто решение е да използвате Camera Shake филтъра в популярни софтуер, който ще се справи със ситуацията. Ето и как да го направите, според MakeUseOf:

 

1. Изберете замъглено изображение във Android Photoshop, което искате да обработите. 

2. Отворете последователно "Filter>Sharpen>Shaker Reduction".

 

 

3. Аdobe Photoshop автоматично ще изчисти снимката и ще ви покаже крайния резултат във диалоговия прозорец "Shake Reduction".

4. Менюто "Shake Reduction" предоставя допълнителни инструменти и филтри, с които да коригирате как изглежда дадена снимка. 

 

 

5. Аdobe Photoshop ще огради автоматично с правоъгълник онази част от снимката, в която смята, че има проблем с пикселите. Можете да добавяте и други елементи от нея и да използвате "Blue Estimation" oпцията, за да фокусирате. Имайте предвид, че при всяка една от тях Photoshop създава "сини следи" преди да приложи филтъра. 

6. Използвайте слайдера за допълнителен контрол над начина и степента на избелване на замъглените обекти с движението му вляво и дясно. 

 

Опитайте да движите слайдерите Smoothness, Artifact Suppresion и Blur Trace Bounds така, че да постигнете желания от вас ефект в премахването на размазването. Проверете Preview секцията и кликнете върху Artifact Suppresion, тъй като някои автоматични настройки могат да блокират промените, които се опитвате да направите. Ако имате каквито и да е въпроси ви съветваме да отворите Adobe Support страницата, където ще намерите всички необходими отговори.

 

Oще от Digtal: Oсем начина да разберем дали дадена снимка е фалшива