Дали сте имали случай, когато да сте искали да превъртите десет секунди в някои от полулярните приложения за гледане на видео? За съжаление за тези опции видими бутони няма, но има скрит трик. Той може да се приложи в Youtube, Netflix, Hulu, Disney+ и в още много други приложения за гледане на видео. How-To-Geek ни показват как точно да го направим.

 


Когато отворите Youtube приложението на своето смарт устройство докоснете два пъти произволно от лявата половина на видеото, което се възпроизвежда за да върнете назад или докосете два пъти в дясната половина, за да предвижите напред. Всеки път когато докоснете дисплея, Youtube ще превърти десет секунди от клипа.
Ако десет секунди са твърде малък диапазон за превъртане, можете да натиснете три пъти в лявата или дясната част на клипа , в следствие на което той ще се превърти двадесет секунди. При четири натискания секундите ще станат тридесет. Всеки път, когато използвате тази опция Youtube ще ви изписва на екрана колко секунди сте превъртели.
Лентата за търсене в долната част на видеоклипа все още е полезен начин за превъртане през дълъг видеоклип. Но след като превъртите до точното място, от което искате да гледате можете да изполвате и функцията за бързо превъртане.
При настолен компютър, в YouTube приложението можете да използвате клавиатурата си, натискайки J или L. Там също така има и много други клавишни комбинации. Тези команди са активни в YouTube, но какво правим при другите популярни приложения за гледане на видео.

 


Ето как става и при тях:

•    Netflix: Докоснете два пъти от лявата или дясната страна на видеоклипа, докато той се възпроизвежда, за да превъртите напред или назад десет секунди. Също имате възможност да натиснете и вградения бутон, който е за напред и този за назад.
•    Hulu: Тук бутоните са за превъртане назад с десет секунди и напред с тридесет. Докоснете лявата страна два пъти за назад и два пъти дясната за напред.
•    Disney+: Докоснете два пъти отляво или отдясно на екрана, за да върнете назад или да продължите напред с десет секунди.
За съжаление това не работи в приложението HBO GO. Там има бутони за превъртане напред и назад с десет секунди, така че можете да докоснете тях. Повечето приложения за гледане на видео съдържание имат тези видими бутони.
Тези трикове за съжаление не работят в браузъра Safari на iOS както и на Google Chrome за Android.

Още от Digital: Уеб версията на YouTube вече е оптимизирана за таблети