iPhone устройствата ви позволяват повечето музикални приложения да възпроизвеждат музика, а в същото време вие да извършвате други операции в смартфона си. Замисляйки се тези приложения биха били безполезни, ако това не можеше да се случи.
За приложенията, които въпроизвеждат и видео съдържание обаче е малко по-различно. Самата идея е всъщност вие да гледате видеоклипа, а не да го пуснете и след това да заключите своя iPhone и да го оставите.
YouTube всъщност е нещо като две в едно платформа, която предлага освен стандартни видеоклипове, в които е важна повече визуалната част, така и музикални видеоклипове. Вторите са популярен начин за слушане на музика в наши дни.
Сега платформата позволява да възпроизвеждате музика във фонов режим, но обаче има едно условие. Вие трябва да сте Premium абонат. Разбира се, можете да ползвате и прложението YouTube Music, но отново трябва да сте абонат за това.
За щастие има решение, което ви позволява да въпроизвеждате музика от YouTube видеоклипове безплатно и в същото време да сте отворили друго приложение или сте оставили настрана своя телефон без да е включен дисплея ви.

 


Pocket-lint разкриват начина, по който да го направите. Първо отворете Safari браузъра на телефона си. След това отидете в YouTube.com и потърсете музикално заглавие в търсачката. След като намерите песента натиснете върху двете букви “AA”, които са горе в ляво. Изберете от падащото меню „Заявка за десктоп сайт“, след което натиснете “Възпроизвеждане“.
В момента когато се върнете към началния си екран или заключите телефона си, музиката ще спре, защото видеото спира да се възпроизвежда. Можете обаче лесно да го пуснете отново, без да се връщате в браузъра си.

 


Слайднете отгоре за да отворите „Контролния център“. Там ще намерите уиджета, който е под формата на музикален плейър. От там ще можете да пуснете песента от YouTube, която сте заредили преди това в браузъра си. Сега вече можете да слушате музика без да сте отворили Safari или Youtube приложението.
Трябва също така да отбележим, че ако изберете да възпоризветеде плейлист, няма да можете да преминете към следващата песен, без да сте отворили Safari браузъра. За щастие в YouTube съществувавт доста дълги компилации от песни, така че можете лесно да намерите клипове, които са повече от един час.

Още от Digital: Как да настроим Youtube и други популярни приложения да превъртат клиповете с 10 секунди напред или назад