Вероятно сте забелязали, че всеки път когато се логнете в даден акаунт от устройство с Android за кратко виждате паролата си на екрана. Това е направено с цел да се подестите за комбинацията, а също и да не сбъркате даден символ, докато пишете. В определени ситуации, обаче може да има хора около вас, които да видят паролите.

 

Ако се притеснявате, че така е възможно някой да открадне паролата ви е добре да знаете, че има много бързо и лесно решение. Необходими са само няколко кликвания в менюто на смартфоните, за да спрете показването на символите, Ето и какви стъпки да следвате, за да го направите, според TechRepublic:

 

 

1. Oтворете Google Drive.

2. Активирайте менюто от горния десен ъгъл.

3. Скролнете до раздела "Settings".

4. Изберете опцията "Backup & Reset".

5. Кликнете, за да спрете функцията "Show Passwords".

 

След като го направите всички пароли, които се запазват в смартфона ще се показват като точки на екана. По този начин ще сте сигурни, че ако някой надникне в дисплея няма да види паролите за аркаунтите ви. Ако повторите тези стъпки можете да активирате отново функцията за показването на тези символи. Така с няколко кликвания имате пълен контрол над начина, по който се показват паролите.

 

Още от Digital: Кое е най-доброто приложение за управление на пароли