Вече ви информирахме, че Google тестват нова функция, с която да избираме предварително кога да бъде пратен имейл в Gmail. Добрата новина е, че компанията вече е готова с финалната версия и започна да разпространява ъпдейт до потребителите, който ще им позволи да се възползват от тази полезна опция. Възможността предварително да задавате кога да изпратите имейл може да е полезна в доста случаи особено, когато часовата разлика е твърде голяма. 

 

Вероятно до броени дни всички собственици на смартфони с Android ще могат да изпробват новата функция. Предстоящият ъпдейт предлага още няколко подобрения, но определено това е акцента и най-желаната актуализация от потребителите. Необходими са  само няколкo кликвания, за да настроите след колко време да пратите имейл в Gmail за Android oт менюто на приложението. Ето как може да го направите, според tomsguide:

 

 

1. Отворете класическото меню с три точки в горния десен ъгъл на Gmail приложението, докато пишете нов имейл.

2. След като ъпдейта е достъпен за вашето устройство ще видите на първо място функцията "Schedule Send".

3. Кликването върху нея ще отвори нов прозорец, в който да въведете кога искате да бъде изпратен имейла.

4. Нотификация в долната част ще потвърди настройките и ще позволи да отмените промените с бутона "Undo".

 

 

 

Продуктовият мениджър на G Suite дивизията на компанията, Якоб Банк разкри за още едно подобрение в новия ъпдейт Gmail. Tака например компанията ще разшири обхвата на Smart Compose функцията до устройствата с Android, тъй като досега бе налична единствено за Google Pixel 3 и Pixel 3 XL. Функцията използва изкуствен интелект, за да ви улесни при въвеждането на думи и фрази, които често използвате в имейлите. Всяка седмица Smart Compose спестява над 1 млрд. букви текст на потребителите, което е еквивалента на 1000 копия на "Lord of the rings".

 

Oще от Digital: Десет термина и функции в Gmail, които е добре да знаем