Платформата Android 6.0 включва множество интересни подобрения, като едно от тях е свързано с начина, по който можем да управляваме силата на звука на различните мобилни приложения. За съжаление, обаче тя все още е достъпна за твърде малък брой устройства, като всички очакваме с нетърпение водещите компании да започнат да актуализират най-популярните си модели към нея, за да можем да се възползваме от нейните предимства. Докато това се случи разполагате с опцията да дръпнете заглавието App Volume Control на смартфона си, с което можете да определите с каква сила на звука да работи всяко едно от приложенията, които сте инсталирали, предаде PhoneArena.

 

След като го изтеглите ще бъдете попитани дали искате да го активирате и да му позволите да работи във фонов режим, като също така ще видите и бутон, с който можете да започнете да настройвате начина, по който работи. Следващата стъпка е от менюто Accessibility да кликнете върху App Volume Control Service и да се убедите, че слайдера е на "On", а не на "Оff" и да изберете "ОK", когато видите съобщението "Observe your actions". Когато пак отворите Аpp Volume Control вече ще виждате списък с всички приложения, които имате и респективно настройки за звука за всяко едно от тях.

 

Всяко едно от подменютата е разделено в пет различни категории, а именно "Media", "Ring", "Alarm", "Notification" и "System", с които ще разполагате с пълен контрол над начина, по който получавате информация от тях. Аpp Volume Control е полезно приложение, което ви позволява да използвате една от най-интересните функции на Android 6.0 без да се налага да чакате ъпдейта към платформата. В заключение ще отбележим, че приложението е достъпно в Google Play в две версии, като безплатната ще ви показва реклами, а ако искате да се отървете от тях ще трябва да платите веднъж $0.99.

 

Вижте кои приложения за Android OS изразходват най-бързо батерията