Sony Xperia Z5 е един от най-добрите смартфони с Android, които можете да откриете на пазара и също така предлага впечатляващ 5.2-инчов Тriluminos дисплей, който поддържа Full HD резолюция при плътност от 428ppi. Moделът се захранва от мощен, осемядрен Snapdragon 810 процесор, който е допълнен от 3GB RAM, а в задната част е разположена 23-мегапикселова камера с опция за запис на видео с 4K резолюция при 30 кадъра в секунда, като това определено са най-интересните характеристики на Xperia Z5. Сега от PhoneArena ни информират как с няколко лесни стъпки можем да подобрим допълнително яркостта и наситеността на цветове на новия смартфон на Sony.

 

Първото, което трябва да направите е да отворите меню Setiings и да кликнете последователно върху разделите Display и Adaptive Brightness, като блокирате тази функционалност с бутона, който е разположен в дясната част до името ѝ. След това се върнете на Brightness Level същото меню и настройте сами нивото на яркостта така, че да не дразни очите ви, като вероятно най-добрия вариант е да оставите слайдера някъде по средата. По този начин Xperia Z5 ще ви показва цветове, които не са твърде тъмни, но пък ще гарантира, че нюансите на дисплея не са и прекалено ярки. 

 

Oбърнете внимание, че в Display менюто ще намерите и още една интересна функционалност, която се казва White Balance и кликването върху нея ще ви предостави слайдъри с трите основни цветове в спектъра. Отделете малко време, за да изберете най-подходящата комбинация за очите ви и след като сте готови изберете бутона Save, за да запазите извършените от вас промени. В заключение ще отбележим, че винаги можете да активирате отново Adaptive Brightness функционалността, която блокирахме с първата стъпка от Display менюто на смартфона.

 

Вижте колко ще е цената на Sony Xperia Z5, Z5 Compact и Z5 Premium в Eвропа