За разлика от iOS, Android ви позволява да използвате приложения на трети страни за извършване на основни задачи, като например изпращане на текстови съобщения. Ако сте се питали как можете да зададете ново приложение за текстови съобщения да е по подразбиране на Android телефона ви, информацията на How To Geek ще ви бъде полезна.

 

Първо, разбира се, ще трябва да инсталирате приложението за текстови съобщения, което искате да използвате. Има много SMS приложения в Play Store, а Textra SMS е едно от популярните възможности, което ще използваме в тази статия.

 

 

След като инсталирате приложението за текстови съобщения, има два начина да го настроите да е по подразбиране. Можете да го направите от самото приложение, когато стартирате приложението за първи път или можете да го направите по-късно през приложението „Settings“ на устройството си.

Задайте приложение за текстови съобщения да е по подразбиране на телефона ви,  първия път, когато го стартирате. Отворете приложението и кликнете върху „Start Using Textra”.

 

 

След като приложението се отвори, ще видите бутон в долната част, който пита дали искате да го направите да е по подразбиране. Докоснете бутона и след това натиснете „Yes“, за да потвърдите.

 

 

Задайте приложение за текстови съобщения да е по подразбиране на телефона ви от настройките на устройството. Започнете, като отидете в настройките на устройството си.

 

 

Там трябва да потърсите настройка, наречена „Default Apps“. Тъй като всеки производител организира настройките по различен начин, добре е да извършите търсене. В настройката „Default Apps“ докоснете опцията „SMS app”.

 

 

Ще видите списък с всички приложения, които поддържат текстови съобщения. Изберете приложението, което искате да направите по подразбиране (Textra в нашия случай). Може да видите съобщение, подобно на изображението по-долу. Ако го направите, натиснете „OK“.

 

 

Това е! Вече променихте стандартното си приложение за съобщения на Android телефона си с ново.

 

 

Вижте 5 приложения за съобщения, които гарантират сигурността ни