Дисплеите са компоненти, които претърпяха сериозен ъпгрейд в iPhone 13 серията. Потребителите вече могат да се възползват от предимствата на ProMotion технолигията и адаптивната честота за опресняване. Смартфоните могат да актуализират съдържанието на екрана два пъти в секундата, което гарантира много по-плавни и реалистични кадри и респективно по-наситен гейминг.

Използването на пълния потенциал на 120Hz OLED дисплеите на iPhone 13 ще се отразява на живота на батерията, но е новост, която ще допадне на милиони потребители. Apple ще предоставят възможност да регулирате начина, по който работи новата функционалност. Ако не искате да използвате 120Hz режима може да го деактивирате от менюто с настройки.

 

 

 

По този начин ще си осигурите максимален баланс между дълъг живот на батерията и впечатляващо качество на геймплея, мултимедията и приложенията. iPhone 13 са първите смартфони на Apple, които предлагат адаптивна честота за опресняване.

Eто как да активирате или блокирате "Limit Frame Rate" функцията в iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max, според PhoneArena:

 

1. Oтворете меню "Settings".

2. Изберете секция "Accessibility".

3. Кликнете върху "Motion" опцията.

4. Скролнете докато не видите "Limit Frame Rate" слайдера и го преместете в желаната позиция.

 

Oще от Digital: Как ще работи Dual eSIM функцията в iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max