Нотификациите на началния екран са подходящ начин да следим винаги какво се случва в любимите приложения. Собствениците на смартфони с Android също така могат да се възползват и от т.нар. "Chat Bubbles". Tези уведомления се показват на дисплея под формата на интерактивни балончета с кръгла форма.

Големината им позволява да не се разсейвате, но също така лесно да изпратите бързо съoбщение. Едно движение е необходимо, за да премахнете дадена нотификация от екрана, ако не искате да я виждате. Ако не сте попадали на "Chat Bubbles" на вашето устройство причината е, че трябва сами да ги активирате на смартфоните.

Най-важното изискване е да сте актуализирали към Android 11. След това ще откриете функцията в менюто с настройки, съобщава LifeHacker.

 

 

Aко не сте сигурни може да проверите в About Phone секцията, като отворите раздела Android version. Следващата стъпка е да стартирате Settings и да кликнете последователно в Notification>Bubbles. Преместването на "Allow Apps To Show Bubbles" слайдера ще включи функцията за Chat Bubbles.

Плъзгане на пръста от горната част на дисплея ще ви покаже актуалните нотификации. Отдолу ще видите символ, изобразяващ квадратно поле с точка в средата. Ако го настиснете ще включите нотификацията и ще може да продължите чата директно от Chat Bubble уведомлението.

 

 

Още от Digital:  Как да видим историята на нотификациите в устройство с Android