Всички добри приложения получават редовни ъпдейти. Потребителите на Android имат свободата да избират дали за обновяват приложенията автоматично или ръчно, когато самите те пожелаят. BusinessInsider показва как да използваме двете опции.

 

Как автоматично да обновяваме приложения в Android

 

1. Отваряме Google Play Store.

 

2. Натискаме трите хоризонтални линии в горния ляв ъгъл на дисплея

 

3. Избираме Settings (Настройки)

 

 

4. Натискаме Auto-update apps (Автоматично обновяване на приложенията)

 

5. Ще се появи нов прозорец, в който можем да изберем дали приложенията да се ъпдействат само по Wi-Fi мрежа, през всяка мрежа (включително мобилната, което ще коства от месечния трафик) или да не се ъпдейтват автоматично.

 

 

Как ръчно да обновяваме приложенията в Android

 

1. Отваряме Google Play Store.

 

2. Натискаме трите хоризонтални линии в горния ляв ъгъл на дисплея.

 

3. Избираме My apps & games (Моите приложения и игри)

 

4. Ще се появи списък с всички приложения, които са инсталирани на устройството.

 

 

5. Избираме таба Updates (Ъпдейти) и тук ще се появят само приложенията, за които има готови и налични ъпдейти. Можем да обновим всички приложения едновременно с бутона Update all (Обнови всички) или само избрани от списъка, като натиснем бутона за обновяване до съответното име.

 

 

Ако избираме само индивидуални приложения за ъдейт, може да натиснем името им в списъка. Ще се отвори нов екран, от който може да натиснем бутона с три вертикални точки в горния десен ъгъл на дисплея. Може да изберем да активираме автоматично обновяване само за това приложение или обратното – да спрем автоматичното обновяване само за това приложение.

 

Още от Digital: Как да освободим място в Android смартфон