Въпреки опитите на Microsoft да подобрят скоростта на работа на Windows 10 има доста хора, които биха искали устройствата има да работят по-бързо. Има много неща, които да направите, ако желаете да редуцирате времето за зареждане и стартиране на програми в операционната система.

Вероятно сте наясно, че колкото повече програми са програмирани да с включват при стартиране на устройствата, толкова по-бавен ще бъде целия процес.

Добрата новина е, че Task Manager може да предложи решение и на този проблем. Активирането на лентата със задачи може да стане с клавишната комбинация "Ctrl+Shift+Esc". Алтернативният вариант е да изберетe бутона Windows и да въведете Task Manager.

След това изберете от показаните резултати "Task Manager", за да активирате менюто на компютъра. Ако лентата се активира в малък прозорец на екрана на устройство с Windows 10 трябва да изберете опцията "More Details", която ще видите в долния ляв ъгъл. Tова ще ви предостави повече детайли за активните процеси.

 

 

Следващата стъпка е да кликнете върху "Startup" секцията в новото меню, която е разположена в хоризонтална лента в горната част. В този раздел ще видите детайли за всички програми от трети страни, които се стартират при включване на компютъра. Изберете Startup Impact колоната вдясно, която показва влиянието на приложенията върху стартирането.

Ако отнема твърде много време да се зареди Windows 10 на вашето устройство можете да спрете някои програми като уеб браузъри или приложения за разговори. Всяко приложение, което ненужно бави процеса може лесно да бъде деактивирано, след като маркирате името и натиснете "Disable" бутона.

Проверка с Disc Cleanup също може да допринесе за оптимизиране на стартовия процес в Windows 10.

 

 

Oще от Digital: 5 полезни трика за Windows 10, които може би не знаете