Измина много дълго време от както Viber за първи път стъпи на технологичната сцена. За този период приложението се разви и днес се радва на голяма популярност. Причината за популярността му не се крие само във възможността да изпращаме съобщения, но и в адаптивните емотикони и стикери.

 

Потребителите вече се радват и на една много полезна за всички фукция, която предлага възможността да изтрием дадено съобщение от всяко едно устройство, на което е изпратено. Въпросната функция бе желана от много потребители и ще ни позволи да премахваме съобщенията дори от смартфоните и таблетите на човека, на когото сме го пратили. Tака следващият път, когато съжалявате какво сте написали ще можете много лесно да се измъкнете от ситуацията и да продължите да се забавлявате с Viber.

 

Може да ви е полезно: Как да командваме Viber с глас oт смартфон си

 

Всички знаем колко е важна историята на комуникацията ни с даден човек. Много потребители на Viber избират да запазват историята на съобщенията си по различни причини. Било то специално съобщение с любим човек за Деня на влюбените, запзване на важна информация за по късен период или просто  да послужи като доказателство пред някой. Много наши читатели и зрители ни помолиха да направим статия, в която да опишем стъпките, как точно се прави резервно копие на съобщенията ни във Viber. Ако искате да създадете резервно копие на файл за вашите съобщения, можете да го направите много лесно.

Как да направим резервно копие на съобщенията си във Viber за Android, iOS и Windows Phone

 

Преди да започнете, уверете се че имате най-новата версия на Viber.

1. Отворете приложението и натиснете "More options" след което "Settings" и изберете "Calls and messages".

 

 

2. В страницата  "Calls and messages", натиснете "Email message history". Следва опция да изберете имейл клиент или приложение с което да изпратитете историята на съобщенията си. Избирате  "Email".

 

 

3. Следва последна стъпка, в която пишете имейла на който искате да изпратите историята на съобщенията. След това изберете "Next". Уверете се, че телефонът ви има интернет връзка, за да се свърже със сървъра. Когато профилът ви е конфигуриран и готов за употреба, изберете "Done". В следващия екран, въведете имейл адреса, за да получите вашия архив. След това натиснете бутона със стрелката в горния десен ъгъл. Вашата чат история на Viber ще бъде изпратена точно на този адрес. Готово.

 

 

За да ви бъдем максимално полезни, ще ви покажем и как да разгледате историята на съобщенията си в случай, че ви е нужна. Имайте предвид, че  историята не може да бъде възстановена от вашето устройство. Viber не съхранява каквато и да било информация от историята на  съобщенията ви и не е в състояние да възстанови  изгубени данни.

 

Може да ви е полезно: Viber вече ще криптират всички данни на потребителите в мобилното приложение

 

Как да разгледате историята на съобщенията си от резервното копие

1. Влезте в имейл акаунта, който използвате, за да получите резервното коепие, което направихме по-горе. Трябва да има прикачен файл с име "Viber messages.zip" в писмото. Щракнете върху иконата "Download", за да изтеглите архива.

 

 

2. Възстановяване на историята на съобщенията ви става като отворете CSV файла, който е кръстен в зависимост от името на контакта. Можете да видите цялата си комуникация по хронология.