Приложението на Facebook е сред най-активно използваните от потребителите на iPhone. С времето то трупа доста голяма кеш памет, която вместо да му помага да работи по-добре, започва да му пречи. Затова кеш паметта трябва да се почисти и това ще ускори работата на Facebook. BusinessInsider показва как да направим това.

 

Как да изчистим кеша на Facebook в iPhone

 

Първо можем да изтрием само браузъра на Facebook. Това са данните, които Facebook съхранява от сайтовете, които са посетени чрез вградения в приложението бразуър. Това става по следния начин:

 

1. Отваряме приложението на Facebook и натискаме трите хоризонтални линии в долния десен ъгъл.

2. Избираме Settings & Privacy в дъното на списъка.

3. Ще се появи падащо меню с още опции. Избираме Settings от него.

4. Натискаме полето Browser.

5. Натискаме Clear Browsing Data.

 

 

Ако въпреки тпва приложението работи бавно, то ще трябва да изтрием цялата кеш памет. Това може да стане само чрез деинсталирането на цялото приложение на Facebook и повторното му инсталиране.

 

Това става като натиснем и задържим иконата на Facebook в чекмеджето с приложения и изберем Delete App. След това трябва да го инсталираме отново от App Store. Това няма да повлияе на самите данни във Facebook профила, а ще изтрие само кеш паметта в телефона. След преинсталацията, приложението би трябвало да работи по-добре.

 

Още от Digital: Как да се предпазите от проследяване в Интернет