Търсите евтини самолетни билети? Най-популярната търсачка в света предлага услугата Google Flights, която може да ви помогне смятат от Business Insider. С Google Flights можете да намерите и резервирате полети, съобразени с вашите специфични нужди, с която и да е авиокомпания. Можете също да проследявате полети, за да видите кога е най-подходящото време за резервиране.

 

Как да намирате полет с помощта на Google Flights на десктопа

1. Стартирайте предпочитания от вас браузър и отидете на https://www.google.com/flights.

2. Попълнете всички задължителни полета.

3. Кликнете върху „Search“.

 

 

4. След това Google Flights ще генерира най-евтините полети, като препоръчителните му полети са в горната част. Можете да зададете според времето на деня, броя на чантите, цената и свързаните летища, като използвате падащите менюта в горната част.

5. Изберете полети за заминаване, които най-добре отговарят на вашите нужди.

6. След това изберете полет за връщане. Можете да промените спецификациите и на тази стъпка, като използвате падащите менюта в горната част.

 

 

7. След като сте избрали полетите за вашето пътуване, Google Flights ще ви даде възможност да ги резервирате. Под „Booking Options“ изберете опцията, която е най-подходяща за вашите нужди. След като изберете опция за резервация, Google Flights ще ви отведе до уебсайта на авиокомпанията, за да завършите процеса или ако авиокомпанията е партньор с Google, можете да изберете „Book on Google“ без да напускате страницата.

 

 

Как да проследявате полет с Google Flights на десктопа

Ако сте преминали през процеса на намиране на полет с Google Flights, но не искате да резервирате веднага поради цената или друга причина, Google ви дава възможност да проследявате цената на полета, като ви изпраща имейл всеки път когато цената върви нагоре или надолу.

1. Преминете през стъпките описани по-горе, преди да продължите.

2. Под общата цена в горната част на екрана изберете „Track Prices“. След избора ви Google ще ви изпраща имейл до Gmail акаунта ви, когато цената се покачва или намалява.

 

3. За да управлявате проследяваните си полети, първо отидете на https://www.google.com/flights.

4. Под зоната за търсене на Google Flights ще видите подраздел, озаглавен „Tracked Prices“. Изберете „View All“, за да управлявате проследяваните от вас полети.

 

 

5. След това превъртете, за да намерите проследявания полет, който искате да управлявате. Тук можете да изтриете проследения полет, като изберете иконата на кошче, да изключите известията, като изберете иконата на звънеца или да извикате опциите за резервация за полета.

 

Вижте 9 полезни уеб сайта и приложения за проследяване на полети