По време на златната ера на интернет, анимираните GIF файлове бяха на мода. Сега тази тенденция се завърна с пълна сила. Анимираните GIF файлове отново са популярни и са по-лесни за използване от всякога.

 

Много потребители обичат да гледат анимирани GIF картинки, но откриването на перфектната анимация, която да описва настроението ви, може да не е толкова лесно колкото си мислите.

 

Преди да публикувате някой анимиран GIF файл в социалните мрежи като Twitter и Facebook, вижте съветите на Make Use Of за това как да откриваме анимирани GIF файлове.

 

Според медията най-големият и най-лесният за използване източник на изображения на планетата е Google. Google Image Search обаче може да ви разочарова ако търсите анимирани GIF файлове, тъй като те не се появяват в резултатите от търсенето ви като анимации освен ако не кликнете върху някое изображение. А най-разочароващото е, че в повечето случаи изображението е просто скрийншот на някой анимиран GIF файл.

 

За да спестите време и разочарование, може да използвате разширението GoogleGIFs за Chrome. След като го инсталирате от уеб магазина на Chrome, то автоматично ще зарежда всички GIF файлове, които се показват на страницата с резултатите в Google.

 

Вижте как да изпращаме GIF файлове във Facebook Messenger