Oрганизирането на едно пътуване може да ви отнеме доста време и енергия. Ето защо е хубаво, че има толкова много туристически приложения, които могат да са ни от помощ.

 

Те улесняват намирането на интересни дестинации, резервирането на полети и хотели на най-добри цени, настаняване и така нататък. Тези приложения са удобни, безплатни в повечето случаи и спестяват ценно време, което може да посветите на нещо по-важно.

От phonearena ни информират как да намираме евтини полети.

Skyscanner (Android, iOS)

Skyscanner е туристическо приложение предлагащо всичко в едно – може да търсите, да сравнявате и да резервирате евтини полети, хотели и коли под наем. Приложението ще ви известява за промени в цените чрез Price Alerts нотификации. Резултатите могат да бъдат филтрирани по продължителност, брой спирки, авиокомпании, клас, тръгване и време на пристигане. Допълнителни опции за търсене включват хотели, курорти, легло и закуска, апартаменти и хотели, и коли под наем.

Hopper (Android, iOS)

Hopper е виртуален туристически агент, който може да ви помогне да спестите пари от полетите ви като ви съветва кога е най-доброто време да летите и кога са най-евтините тарифи. Приложението проследява цените, персонализира офертите и ви помага да закупите билети. 

KAYAK flights, hotels & cars (Android, iOS)

Kayak ви позволява да резервирате самолетни билети, хотели или коли под наем и да спестите пари от валутни курсове. Ако се абонирате, Kayak ще ви информира с имейл за изгодни оферти съобразени с вашите изисквания. Приложението осигурява актуализации на статуса на полета,  карти на летището и съвети за сигурността ви.

Cheapflights (Android, iOS)

Приложението Cheapflights ви позволява да търсите, сравнявате и резервирате евтини полети и хотели от стотици авиокомпании, туристически агенции и компании за настаняване в световен мащаб. Функциите Price Calendar и Chart Views ви показват кои са дните с най—евтини билети, а Smart Value ви позволява да намерите най-добрия баланс между цена и продължителност на полета.

 

Вижте 5 полезни социални платформи за споделени пътувания