Google Photos определено е едно от най-добрите приложения на компанията, особено ако използвате активно няколко устройства с Android. Необходимо е да се логнете със своя Gmail, за да се синхронизират всичките снимки и клипове, които съхранявате в смартфоните. Компанията е създала и полезна функция, с която всеки нов кадър от камерата автоматично да се ъплоудва в Google Photos.

С оглед актуалните промени вече трябва да се съобразяваме с 15GB безплатно място в приложението. Неограниченият лимит бе премахнат от компанията, което налага да изтриете файлове или да преминете към Google One абонамент, ако 15GB са недостатъчни. Независимо от личните ви предпочитания е факт, че Google Photos е оптимално решение за управление на снимките от смартфоните с Android.

Както всеки софтуер и това приложение има недостатъци и елементи от интерфейса, които могат да бъдат подобрени от Google. Така например може да изпитвате различни проблеми при сортирането на снимки, особено когато това са най-старите файлове във вашия профил. 

В момента е възможно единствено да търсите изображения в обратен хронологичен ред. Ако архивирате стари снимки със сигурност ще изпитате неочаквани затруднения. Така откриването, редактирането и споделянето им може да е изключително сложна задача. Намирането на желаната снимка изисква да знаете конкретна дата или друга важна инфомрация, за да я откриете с алгоритмите на Google Photos.

Добрата новина е, че има малък трик, с който да улесните целия процес, съобщава AndroidPolice. Мобилното приложение на Google Photos ще ви позволи да го направите от Recently Added секцията в Search раздела. Уеб версията разполага със самостоятелен Explore секция. Възможно е да откриете скорошните снимки и с въвеждането на "photos.google.com/search/_tra_" в URL лентата.

 

Oще от Digital: Какво представлява функцията Timeline в Google Photos