Google Lens е много полезна функционалност, която може да разпознава обекти в снимки, QR баркодове и да ви предоставя детайлна информация за тях от интернет. Интеграцията към Google Photos позволява автоматично да използвате този инструмент към колекцията си от снимки.

Компанията продължава да усъвършенства AI алгоритмите на Google Lens, за да можем да правим още повече неща с новия софтуер. Вече е налична нова актуализация, която се отличава с няколко интересни подобрения.

Най-голямо внимание привлича възможността да копираме и поставяме ръчно написан текст от смартфона на компютъра, докато използваме Google Lens. Единственото условие е самия почерк да бъде достатъчно четлив, за да бъде прочетен от алгоритмите на тази функция.

Това е възможно на няколко езика, като техния брой ще бъде увеличен допълнително, както и от търсачката на Google. За да използвате новата функция е необходимо да имате последната версия на браузъра Google Chrome и респективно на Google Lens на смартфони, които работят с Android и iOS, съобщава Droid-Life.

 

 

Ако вече сте актуализирали е възможно да направите скрийншот на хартиен носител, който съдържа текст написан на ръка и след това лесно да го пратите в Google Chrome. Имайте предвид, че ще се наложи да сте логнати в един и същ Google акаунт в двете устройства.

Добре е да уточним, че потребителите на iOS могат да активират Lens от бутон разположен до лентата за търсене, докато тези на Android имат специално приложение. Насочете камерата към съответния текст, изберете Copy и след това можете да добавите снимката към документ в Google Docs с натискането на "Edit" и "Paste".

Oпцията да копираме текст по този начин може да спести ценно време и е много подходяща за случаите, когато сте в движение и сте записали кратката бележка или "To-Do" списък с покупки или задачи.

Google са добавили още една функция, с която може да маркирате дума, изречение или друг текст и с бутона "Listen" да чуете как се произнасят на съответния език. Това е възможно за Android, като iOS интеграцията ще отнеме повече време.

 

 

Още от Digital: Kак работят новите функции Dining и Translate в Google Lens