Официалното PlayStation приложение на Sony е на разположение както за Android, така и за iOS. То ви позволява да контролирате дистанционно вашето PS4. Докато Nintendo избраха да добавят към контролера си сензорен екран, Sony и Microsoft решиха да ‘добавят‘ втори екран чрез подходящо приложение за смартфон.

 

Ето как според How To Geek може да контролираме PlayStation 4 със смартфон.

 

1. Изтеглете официално приложение за PlayStation на Sony от Apple App Store или от Google Play. Инсталирайте приложението на предпочитаното от вас устройство и го стартирайте. Логнете се със същия PlayStation Network акаунт, с който се логвате в PS4.

 

2. Натиснете „Connect to PS4” иконата в приложението и след това изберете „Second Screen.” Ако вашия смартфон и PlayStation 4 са на една и съща мрежа, телефонът ви трябва автоматично да намери вашето PS4. Докоснете го, за да се свържете.

 

3. След това отидете в Settings > PlayStation App Connection Settings > Add Device менюто на вашето PS4. Ще видите код, който трябва да въведете в приложението, за да регистрирате вашия смартфон към вашето PS4. В Settings > PlayStation App Connection Settings ще видите списък на свързаните устройства, от тук ако желаете може да отстраните тези които искате. Когато сте готови, ще видите, че вашето PS4 вече е свързано, когато докоснете Connect to PS4 > Second Screen.

 

4. За да използвате вашия смартфон като дистанционно за PlayStation 4, натиснете Connect to PS4 > Second Screen и след това натиснете бутона „Second Screen” под името на PS4. Ще се отвори екран с четири икони в горната част.

 

Първата икона ви позволява да използвате приложението като „second screen” в една игра, ако играта го поддържа. Втората икона ви позволява да се движите из менютата на конзолата. Третата икона дава клавиатура на вашия смартфон, което ви позволява бързо да въвеждате в текстовите полета. Четвъртата икона ви позволява да видите коментари от другите, докато излъчвате геймплей.

 

5. Останалата част от приложението предлага разнообразие от полезни други функции. Тези функции разчитат на връзка със сървърите на PlayStation Network на Sony, така че те ще работят от всяко място, дори и ако PlayStation 4 не е включен.

 

Вижте как да свържем Android смартфон с телевизор