Споделянето на снимки в социалната мрежа позволява бързо да информирате своите приятели с вълнуващите неща, които се случват около вас. Независимо дали пътувате, почивате вкъщи или практикувате своето хоби публикуването на изображения и секцията за коментари са подходящ начин да се забавлявате. във Facebook.

Колкото повече информация качваме в своя профил, толкова повече неща разбират останалите за нас. Това не винаги може да има положителен ефект, особено ако искате да скриете кадри от стара екскурзия или друг неприятен спомен. Изтриването на снимки и албуми е едно от възможните решения.

Добре е да знаете, че след това няма да може да възстановите съдържанието от Facebook. Отделете необходимотo време да копирате снимките, които не сте архивирали. Премахването на изображения и албуми става със следните стъпки, съобщава HowToGeek:

 

Изтриване на снимки от Facebook

 

1. Първата стъпка е да се логнете в своя акаунт от предпочитан браузър.

2. Кликнете върху името на вашия акаунт от горния десен ъгъл.

 

 

3. От табовете в долната част изберете "Photos".

 

 

4.  Отворете "Your Photos" раздела, който ще покаже колекцията от снимки в профила.

 

 

5. Всяка снимка има бутон с допълнителни опции, който изобразява молив.

 

 

6. Маркирайте желаната снимка и изберете "Delete Photo" опцията от менюто.

 

 

7. Остава да потвърдите изтриването със синия бутон "Delete".

 

 

 

Изтриване на фото албуми от Facebook

 

1. Логнете се в своя профил и избеерте "Photos" таба и подменюто "Albums".

 

 

2. Oткрийте албума, който искате да премахнете. Изберете символа с три точни в горния десен ъгъл.

 

 

3. Кликнете върху "Delete Album".

 

 

4. Потвърдете изтриването от новия прозорец с бутона в долната част.

 

 

 

Oще oт Digital: Какво се случва когато деактивирате Facebook акаунта си