Facebook потвърдиха, че потребителите вече могат лесно да изтриват съобщенията, които пращат до приятелите си и в груповите чатове на Messenger. Функцията вече е налична за мобилните приложения за Android и iOS в някои страни, като се очаква в кратки срокове да е достъпна за всички. Това е едно от най-желаните подобрения във Facebook Messenger, тъй като ще спести неудобството да пратим съобщениe на грешния човек или да допуснем досадна правописна грешка.

 

Първото нещо, което ви трябва е да инсталирате последната версия на мобилното приложение. Първоначално функцията ще е налична единствено за смартфони и няма да може да се използва от компютрите. Добре е да знаете, че ограничението за изтриване на съобщения във Facebook Messenger e десет минути. Това означава, че след като изтече времето няма как да премахнете съдържанието, което сте пратили от чата и ще продължи да бъде видимо за неговия получател, съобщава TechAdvisor.

 

 

Имайте предвид, че човека отсреща ще види съобщение с текст "Message Was Removed", което го информира, че сте изтрили вече изпратен пост. След като получите ъпдейта ще може да кликнете върху дадено съобщениe от смартфоните и да видите опцията "Delete". Кликването върху нея ще ви предостави две възможности "Remove for Me" и "Remove for Everyone". Направете своя избор и съобщението ще бъде изтрито от чата във Facebook Messenger, ако не са изминали 10 минути след като сте го пратили.

 

Oще от Digital: Пет неща, които трябва да знаем за Facebook Messenger