Лесно е да направите акаунт в интернет, но се оказва, че не е толкова лесно да го изтриете. В мрежата информацията ви може да се запази вечно, така че важно е да знаете как да изтриете старите си онлайн акаунти и да защитите поверителността си.

Според Make Use Of най-лесният начин да изтриете старите си акаунти е да използвате онлайн услугата AccountKiller.

Какво е AccountKiller?

Сайтът AccountKiller.com съществува от 2011 година насам с една единствена цел – да помага на потребителите да изтриват своите онлайн акаунти, от които вече не се нуждаят. Компаниите улесняват хората да си създават акаунти за услугата им, но това не може да се каже за обратния процес. Уебсайтовете често затрудняват достъпа до информацията за премахване на акаунтите или правят този процес дълъг и труден, в опит да запазят колкото се може повече акаунти.

AccountKiller има за цел да преодолее неяснотата по този процес. Всеки път, когато някой намери бърз или лесен метод за изтриване на акаунт, той го споделя на уебсайта, за да може всеки да го види. 

Как да използвате AccountKiller?

Използването на AccountKiller е много лесно. Посетете началната страница и попълните формуляра, за да получите подробности за това как да изтриете акаунта си. След това екипът на AccountKiller ще се свърже с вас с подробности как да изтриете акаунта си.

Ако не искате да чакате отговор, можете вместо това да направите проучването сами. В лентата за търсене в горната част на началната страница въведете името на уебсайта, където имате нежелан акаунт. Уебсайтът ще препоръча някои страници, които са най-подходящи за вас.

AccountKiller ще ви каже каква информация трябва да съберете, за да изтриете акаунта си. Това може да включва адреси, имейли и стари пароли, които уебсайтът може да поиска, за да потвърдите заявката си за анулиране. След това AccountKiller ви показва как да изтриете профила си с инструкции стъпка по стъпка. 

Защо трябва да изтриваме старите си акаунти?

Както вече беше споменато по-горе, старите акаунти представляват риск за сигурността ви.

1. Ако хакерите се сдобият със старото ви потребителско име и парола, те могат да ги тестват на различни уебсайтове. Ако имат достъп до акаунт на отдавна забравен от вас уебсайт, хакерите могат да използват данните в него, за да откраднат лична информация. Тази информация е полезна за хакерите, защото с нея могат да извършват кражби на самоличност и измами с кредитни карти, така че е важно да потърсите в интернет старите си акаунти.

2. Проблемите със сигурността на уебсайтовете също не са за подценяване. Например, всички акаунти в Yahoo изтекоха дълго след като хората напуснаха услугата и мигрираха на друго място. Изтриването на ненужните ви онлайн акаунти е добър начин да предотвратите изтичане на информация от стари услуги.

Kакво представлява черния и белия списък с уебсайтове?

Уебсайтовете, които попадат в черния списък ви затрудняват в изтриването на вашите данни, за разлика от тези, които попадат в белия списък. Опциите за преглед на тези два списъка са в горната част на началната страница на AccountKiller.

Добавяне или редактиране на AccountKiller

Въпреки обширната база данни на AccountKiller, може да не намерите избрания от вас уебсайт. Може също така да откриете, че детайлите дадени там са грешни или че има по-лесен начин да изтриете профила си.

И в двата случая можете да добавите собствена информация към уебсайта. За целта отидете в секцията Submit A Site, за да въведете подробностите, които искате да споделите. След проверка и удобрение, те ще се появят на сайта.

 

Вижте как да възстановим изтрит профил в TikTok