iCloud на Apple ви позволява да споделяте снимки на устройства, като същевременно ви предоставя автоматично архивиране, ако нещо се случи с вашия iPhone. Поради тази причина данните ви във iCloud са по-добре защитени от паметта на вашия iPhone, iPad или Mac.

 

Въпреки това, свързаността между iPhone и iCloud означава, че ако изтриете снимка на вашия iPhone, тя ще бъде изтрита и от iCloud. За щастие има няколко начина, които ви позволяват да изтривате снимки от вашия iPhone, но не и от iCloud. Кои са те ще разберете от информацията на Business Insider.

 

Като изключите архивирането в iCloud

 

1.  Отворете „Settings“ на вашия  iPhone.

 

2. Докоснете името си (Apple ID).

 

3. Докоснете „iCloud“.

 

4. Докоснете „iCloud Photos“ и „My Photo Stream“, така че зеленият превключвател да не се показва - това ще изтрие iCloud албума от вашия iPhone, но не и в облачната услуга.

 

 

Има недостатък на този метод: Ако свържете отново снимките си с iCloud, данните ви в облака ще се актуализират, за да съответстват на тези във вашия телефон, тоест ще се изтрие всичко, което не е на телефона ви. Ако искате по-трайно решение, използвайте друга облачна услуга.

 

Като използвате сървър, различен от iCloud, за архивиране на снимки

За този пример ще използвам Google Photos - но има много други опции, от които можете да избирате, включително OneDrive, DropBox, Flickr.

 

1. Отворете App Store и изтеглете Google Photos.

 

2. Когато отворите Google Photos, той ще поиска достъп до вашата камера и различни други разрешения, за да функционират правилно. Дайте разрешението си.

 

3. Ако имате друг Google акаунт на телефона си (напр. приложението Gmail), вашият iPhone трябва да може да го използва за свързване на телефона ви с вашия акаунт в Google.

 

4. Вашият iPhone ще ви помоли да потвърдите, че искате да използвате Google акаунта, който в момента е по подразбиране.

 

5. След като докоснете „Confirm“, веднага ще започне архивирането на вашия фотоалбум в Google Photos.

 

 

Като излезете от текущия си акаунт в iCloud и влезете в друг

 

1. Докоснете Settings.

 

2. Докоснете името си (Apple ID).

 

3. Превъртете до долу и натиснете „Sign Out“. Трябва да удостоверите, че искате да излезете.

 

 

Ще бъдете попитани кои данни искате да запазите на вашия iPhone, след като излезете. Сега можете да влезете в отделен акаунт в iCloud:

 

1. Докоснете „Settings“.

 

2. Докоснете Apple ID.

 

3. Ще получите възможност да се логнете.

 

Вижте как да възстановите изтрити снимки от iPhone