TikTok е приложение, което продължава да е обект на сериозен обществен интерес. Платформата за споделяне на кратки видео клипове вече генерира 2 млрд. изтегляния. Невероятният успех на TikTok, обаче се слъска с неочакани проблеми довели до спирането на приложението в Индия. 

Американското правителство също предприе дествия срещу TikTok от съображения за сигурност, обвинявайки разработчиците, че споделят данни на потребителите с китайските власти. Вече ви съобщихме, че Мicrosoft имат 45 дни да финализират сделката с TikTok

Ако това не се случи след 15 септември потребителите няма да могат да използват приложението на територията на САЩ, където има над 100 млн. потребители на TikTok. Всички тези процеси накараха някои хора да започнат да търсят алтернативни решения и да се подготвят за ситуация, когато нямат достъп до мобилното приложение. 

В случай, че се притеснявате дали данните ви се пазят на сигурно място в сървърите на TikTok е практично решение да помислите за изтриване на профила си.

 

 

За да го направите трябва да отворите своя акаунт и да кликнете върху "Me" бутона в долния десен ъгъл и след това да изберете иконата с три точки горе вдясно. От менюто с настройки, което виждате кликнете върху "Manage My Account", където ще откриете опцията "Delete Account" в долната част. 

Избирането на този бутон ще ви покаже уведомление, което ви казва какво ще се случи, ако се съгласите да изтриете напълно профила си в мобилното приложение. Самият текст ви съобщава, че така няма да може да се логвате отново и ще загубите достъп до съдържанието в TikTok.

Изпратените чат съобщения временно ще продължат да бъдат видими за останалите потребителите. Ако не предприемете никакво алтернативно действие след 20 дни целия акаунт ще бъде изтрит напълно от приложението. Добър вариант е да копирате видео клиповете, които са важни за вас и съхранявате в TikTok, за да не загубите достъп до тях след деинсталацията.

 

Oще от Digital: Най-добрите алтернативи на TikTok