Смартфоните успешно изместиха любителските фотоапарати. Всеки притежател на умен телефон има огромен брой снимки, които пази в устройството си. Понякога обаче архивът става твърде голям с еднообразни снимки, които могат да се изтрият. CNET ни показва как можем да изтрием всички снимки в iPhone наведнъж, а не една по една, както е стандартната функция на устройството.

 

.

 

През iCloud Photos

Може да проверите дали снимките ви се синхронизират с iCloud Photos чрез основното меню с настройки > името на профила ви > iCloud Photos. Ако функцията е активирана, то може да стане по два начина:

 

Изтриване през iPhone

Сложете плъзгача на позиция Off в същото меню. iCloud  ще попита дали искате да изтеглите копие на снимките или да изтрие всички снимки от телефона. Може да изберете втората опция.

 

 

 

Изтриване през компютър

Този метод е отново за тези, които използват iCloud. Може да използвате приложението Photos в Mac или да посетите сайта на iCloud през Mac или Windows компютър.

За приложението Photos процесът е  следният: Кликвате на Library и след това кликвате на една снимка. Следващата стъпка е натискане на CMD+A на клавиатурата, за да се маркират всички кадри. После се натиска бутона Delete на клавиатурата и се потвърждава в появилия се прозорец.

За сайта на iCloud процесът е сходен. Само, че се избира секцията Photos. Отново се кликва една снимка и се маркират всички с CMD+A за Mac или CTRL+A за Windows и се натиска Delete.

 

 

 

Още една стъпка

В зависимост от броя на снимките, изтриването им може да отнеме няколко минути. След това обаче има още една стъпка. Apple ще премести снимките в папката Recently Deleted и ще ги пази там 30 дни. Може да ги оставите там и да изчакате те да бъдат изтрити автоматично.

 

Ако не ви се чака, може да ги изтриете веднага. За целта трябва да отворите папката Recently Deleted (тя е достъпна както през приложението Photos на Mac, така и през сайта на iCloud) и може да кликнете на бутона Delete All. Така снимките ще се изтрият веднага и окончателно.

 

Какво да правим, ако не използваме iCloud Photos

 

Може да изтриете снимките с помощта на компютър.

 

 

 

Чрез Image Capture в Mac

Всеки Mac разполага с приложението Image Capture. Трябва да свържете iPhone с компютъра и да отворите приложението. Изберете секцията Devices и кликнете на iPhone.

Приложението ще започне сканиране на телефона и ще зареди снимките. Ако те са много, това може да отнеме няколко минути. След като процесът по сканиране е готов, може да кликнете на една снимка, да натиснете CMD+A и да изтриете всички снимки наведнъж.

 

Чрез File Explorer в Windows

Процесът е сходен и при използване на Windows. Свържете iPhone с компютъра и отворете File Explorer (популярен и като Windows Explorer). Отворете iPhone и след това отворете папката DCIM. Натиснете CTRL+A, за да маркирате всички подпапки и снимки и ги изтрийте.