Facebook вече има важно значение в живота на милиони потребители, които всеки ден използват профилите си за забавление и общуване с любимите хора.

Компанията ни предлага разнообразна екосистема от продукти като Messenger, WhatsApp, Instagram, които заедно са най-мащабната платформа комуникация. Времето прекарано в профилите във Facebook е свързано и с изграждането на мрежа от приложения, с които компанията споделя информация за активността на всеки потребител.

Всеки път, когато се логвате в друго приложение, като използвате Facebook профила на практика осигурявате достъп на трети странни до личните ви данни, тъй като въпросния софтуер остава свързан с личния ви акаунт. Колкото по-активни сте в използването на социалната мрежа, толкова по-вероятно е да сте дали подобни права на приложения, които не използвате или дори вече сте изтрили от смартфоните.

Може да останете изненадани как подобни процеси могат да повлияят на производителността и колко активно сте ъпдейтват във фонов режим.

Постоянните актуализации може да не са толкова неприятни, но рисковете за сигурността са по-сериозни. Изтриването на приложенията свързани с акаунта във Facebook ще ви предпази и ще подобри работата на устройствата ви. Ето как да го направите, според BusinessInsider:

 

Как да изтрием Facebook приложения от смартфона

1. Стартирайте приложението на Facebook на Android или iPhone.

2. Кликнете върху иконата за достъп до менюто (трите линии в долния ъгъл на екрана).

3. Изберете "Settings" и от следващата страница скролнете и изберете "Apps And Websites".

4. След това натиснете "Logged with Facebook" и използвайте иконата пред името на приложението, за да го премахнете.

5. Когато маркирате дадено приложение се появява "Remove "бутон, който позволява да го изтриете.

 

 

Как да изтрием Facebook приложения от компютъра

1. Логнете в своя профил във Facebook от предпочитания браузър.

2. Кликнете върху стрелката обърната надолу в горния десен ъгъл.

3. След това изберете "Settings" и открийте "Apps and Websites" секцията в левия панел.

4. Изберете приложението, което искате да махнете с "Remove" бутона.

5. Допълнителен прозорец ще ви подкани да потвърдите решението си преди да изтрие софтуера.

 

 

Падащият прозорец предлага още една възможност, а именно да изтриете всички постове свързани със съответното приложение в профила фи. За да го направите сложете отметка в полето пред "Delete your posts, videos or events posted to your Timeline" преди да изберете бутона за изтриване. Остава да повторите целия този процес с всички инсталации, които искате да премахнете от Facbeook акаунта.

 

Още от Digital: Как да възстановите Facebook акаунт, който сте спрели да използвате