Когато споделяме снимки и видео онлайн, те могат да съдържат данни за местоположението им. Това може да не е подходяща информация за споделяне в интернет и е добре да се изтрие предварително.

 

Информацията на 9to5Mac показва как да направим това. Важно е да се уточни, че тези стъпки трябва да се прилагат преди всяко споделяне на снимки и клипове, които са направени с активирано местоположение.

 

1. Отваряме приложението Photos

2. Избираме снимките и клиповете, които искаме да споделим

3. Натискаме бутона Share в долния ляв ъгъл

4. Избираме полето Options в горната част на дисплея.

5. Натискаме зеленото копче до Location, за да стане сиво. Натискаме Done в горния десен ъгъл. (Ако бутонът липсва, трябва да се рестартира iPhone и да се пробва отново).

6. Избираме по какъв начин да споделим снимките и клиповете и готово.

 

 

Още от Digital: Как да се предпазите от проследяване в Интернет