Yahoo изпитва големи проблеми в технологичната индустрия. Преди няколко седмици популярната имейл услуга стана жертва на хакерска атака, което принуди всички потребители да сменят своите пароли. Yahoo се оказаха в центъра на още един голям проблем, който е свързан с обвинения, че компанията разработва специален софтуер. Благодарение на него нейни партньори, включително и Националната агенция за сигурност в САЩ могат да шпионират потребителите. 

 

От BusinessInsider са на мнение, че това може да стане с използването на ключови думи, осигуряващи достъп до имейл кореспонденцията ни. Информацията за тези действия закономерно предизвика вълна от негативни коментари. Някои хора дори си позволиха да ги класифицират като "антиконституционни". Aко сте потребител, който използва услугите на Yahoo и не сте доволни от нейната политика има какво да направите. Най-добрият вариант е да изтриете своя акаунт.

 

За да го направите първо се погрижете да създадете резервно копие на информацията си. След това влезте в менюто на своя имейл и изберете опцията "Delete my account". Трябва да въведете своята парола и да попълните CAPTCHA форма, за да финализирате процеса. Трябва да отбележим, че са необходими 90 дни преди акаунта ви да бъде окончателно изтрит. Aко не се логвате в своя профил за този период вашия профил ще бъде окончателно закрит. 

 

Вижте кой е най-големият проблем на Yahoo в технологичната индустрия