Случвало ли ви се е да търсите конкретно приложение в магазина за приложения, но да не го откривате? Да, случва се понякога приложения да изчезват. Причините за това са различни – разработчиците им спират да ги поддържат или преместват функциите им в други приложения.

 

Добрата новина е, че ако приложението, което търсите, не е достъпно поради някаква причина, все още трябва да можете да го изтеглите отново, ако преди сте го били изтегляли на телефона си, особено ако приложението е било платено.

 

Ако приложението, което ви трябва вече не е достъпно в магазина за приложения, информацията на howtogeek ще ви покаже кой е най-лесният начин да го получите обратно без значение дали устройството ви е с Android или с iOS.

Как да изтеглите приложения, които вече не са в iOS App Store

Ако сте потребител на iOS, опциите ви са доста ограничени. За щастие, ако сте закупили или изтеглили приложение, което вече не е налично, вероятно все още можете да го имате. За целта, посетете App Store, след това докоснете иконата на профила в горния десен ъгъл.

 

 

Тук докоснете “Purchased.”

 

 

За да видите всички приложения, които вече не са във вашия телефон или iPad (какъвто е вероятният сценарий, ако се опитвате да изтеглите нещо, което вече не е в App Store), натиснете “Not on this iPhone/iPad.”

 

 

Превъртете списъка, за да намерите приложението, което искате да инсталирате отново, след което докоснете синята икона на облак вдясно, за да го изтеглите.

Как да изтеглите приложения, които вече не са в Google Play

Има няколко начина да направите това в Android: да го изтеглите от Google Play Store или да изтеглите APK и Sideload приложението. Въпреки че първият начин е по-леснипт, другият предлага начин за инсталиране на приложения, които са премахнати напълно от Google Play.

1. Как да инсталирате премахнати приложения от Google Play

Отворете Play Store, след което отворете менюто от горния ляв ъгъл.

 

 

Изберете „My Apps & Games“.

 

 

След като се отвори това меню, изберете „Library“. Ще се появят всички приложения, които сте изтеглили от Google Play.

 

За съжаление няма лесен начин за търсене в този списък, така че ако търсите по-старо приложение, може да отнеме известно време докато го намерите, като превъртате.

2. Как да използвате Sideload приложения

Този метод е подходящ за приложения, които вече ги няма в Google Play. Инсталирането на приложения извън официалния магазин, Google Play Store, се нарича „sideloading“.APK Mirror е мястото, където може да намерите приложения, които вече не са налични в официалния магазин на Google. Това е надежден източник, който включва само безплатни приложения (няма пиратски приложения в APK Mirror) и всяко приложение е законно. 

 

Вижте как да персонализирате мелодиите за звънене на смартфон с Android