Магазинът за приложения на Google е основен източник за апликации за повечето хора, които използват Android операционна система. Но това не е единственият начин за изтегляне на приложения.

За разлика от iOS, Android ви дава свободата да инсталирате приложения от различни магазини.

APKMirror е едно от местата, от които можете да го направите. AndroidPolice ни дават съвети как да използваме най-добре този магазин за приложения.

 


В днешно време Android има както „нормални“ APK фйлове, така и нещо наречено разделени APK-та или пакети за приложения.

Пакетните приложения спестяват място за съхранение, но затрудняват хората да споделят помежду си извън Play Store. Това е така, защото всеки телефон технически използва своя малко по-различна версия на приложенията. С APKMirror и приложението APKMirror Installer този проблем не е наличен.
За да се възползвате от магазина за приложения първо трябва да инсталирате APK Mirror апликацията. Можете да го изтеглите от Play Store или да го инсталирате от сайта APKMirror. По-лесния вариант е да се възползвате от наличността му в магазина на Google.
Щом веднъж сте го инсталирали става доста лесно да изтегляте приложения. На практика интерфейсът е подобен на този, който е на Google Play.

 


Друг полезен магазин за приложения е APK Pure. Него също можете да изтеглите от Play Store или да влезнете в офицалния им сайт.

В него също има богат избор от приложения и няма да останете разочаровани.
В последно време и магазина за приложения на Huawei също набра скорост и в него също могат да се намерят много апликации.

App Gallery е доста лесен за употреба и изтеглянето на приложения ще бъде лесна задача за вас. Вътре може да намерите приложението “Мore apps”. Самата апликация е под формата на търсачка. Идеята и е евентуално, ако не намерите търсеното от вас приложение в App Gallery, то да го потърсите от там.

Напишете в “More apps” търсеното от вас заглавие и тя ще намери апликацията и ще ви предложи варианти от кой точно магазин можете да го изтеглите.

Още от Digital: Играта Fortnite вече може да се изтегли от Google Play