YouTube предлага внушителна колекция от видео съдържание, която е подредена в различни категории и гарантира дълги часове забавление за потребителите.

Независимо дали сте фен на ретро музиката, на екстремните спортове, на технологиите или просто търсите нещо качествнео за гледане почти сигурно ще го откриете в платформата. 

 

Как да изтеглите клипове от YouTube на мобилно устройство

Google са се постарали максимално да улеснят процеса за потребителите, които са отделили средства за премиум акаунт.

Именно заради това изтеглянето на видео с YouTube Premium е много бърза и лесна задача. Единственото, което трябва е да  потърсите даден клип в услугата. След като откриете видеото обърнете внимание на иконата с три точки в долния десен ъгъл до негото име. 

 

 

Кликването върху нея ще активира падащ прозорец с допълнителни опции. Обикновено третата от тях е "Download". Натиснете бутона, за прибавите този клип към колекцията си от мултимедийно съдържание. 

 

 

Ако вече сте заредили и стартирали даден клип и желаете да го изтеглите, за да го гледате по-късно има как да го направите с едно натискане на бутона.

В долната част на плейъра ще видите опцията "Download", което също ще добави желаното видео към личната ви колекция. 

 

 

Как да откриете къде сте запазили изтеглените клипове от YouTube

След като вече сте дръпнали няколко клипа от YouTube, за да проверите, че този метод работи вероятно се чудите къде са се запазили файловете.

Отговорът е кратък и това е "Library" раздела в долния десен ъгъл в интерфейса на YouTube.

 

 

Oтворете тази секция и открийте "Downloads". Още преди да кликнете върху иконата ще видите броя на запазени от вас клипове в профила ви.

Ако стартирате това меню ще видите пълния списък с цялото съдържание, което съхранявате  в своя профил.

 

 

Как да изтриете видео клипове, които сте запазили в YouTube

 

Веднага след като изгледате даден клип от iPhone, iPad или устройство с Android има как лесно да го изтриете.

По този начин ще си освободите повече пространство на мобилната джаджа.

 

 

За да го направите трябва просто да кликнете върху "Library" раздела, който ще откриете в долния десен ъгъл в  началната страница на YouTube. След като заредите всички изтеглени файлове ще можете с иконата с три точки да видите допълнителни опции, сред които и "Delete From Downloads".

 

 

Веднага след това ще видите съобщение, което ви информира, че успешно сте премахнали дадено видео то своя акаунт.

Така с няколко кликвания можете ледно да управлявате своята колекция от мултимедия, включително да изтегляте, добавяте и изтривате файлове от YouTube.

 

 

Още от Digital: 5 начина да получим повече от YouTube